Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : « Εθνική Πολιτική για τον τουρισμό»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : « Εθνική Πολιτική για τον τουρισμό»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : « Εθνική Πολιτική για τον τουρισμό»

« Ο τουρισμός αποτελεί ένα από τα λίγα πεδία στα οποία μπορεί να συμφωνηθεί και να ασκηθεί μια εθνική πολιτική σε βάθος χρόνου», επισήμανε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσαν ο  Νίκος Χατζηνικολάου και το enikonomia.gr με θέμα : « Next is Now – Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές».

Ο κ.Κόνσολας αναφέρθηκε στις προκλήσεις αλλά και τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει μια Εθνική Πολιτική για τον Τουρισμό, επισημαίνοντας την ανάγκη:

α) να προσελκύσουμε επισκέπτες υψηλού εισοδήματος μέσα από επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, με τη θεσμοθέτηση ενός νέου χωροταξικού για τον τουρισμό.

β) να απλοποιηθεί το πλαίσιο αδειοδότησης και να δημιουργηθεί μια Ενιαία Αρχή για την προώθηση επενδύσεων στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα εμπλεκόμενα υπουργεία.

γ) να τερματιστεί ο παραλογισμός της υπερφορολόγησης στο τουριστικό προϊόν, με πρώτο βήμα την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ για τις υπηρεσίες στον τουρισμό της τάξης του 11%.

Ο Μάνος Κόνσολας έστειλε το δικό του μήνυμα για την επόμενη μέρα του τουρισμού μας, τονίζοντας:

« Ο Τουρισμός είναι η Δημιουργική Ελλάδα. Αυτή η Ελλάδα πρέπει να βγει μπροστά. Αυτή είναι η Ελλάδα που μας ενώνει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.