Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Νέα Υόρκη – 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου

Νέα Υόρκη – 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και με την οικονομική συμβολή του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Νέας Υόρκης πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 23 Οκτωβρίου 2018 το 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη.

Κατά την τελετή των εγκαινίων, στις 18 Οκτωβρίου, απηύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γιώργος Φλωρεντής, ο οποίος συνεχάρη τη νέα Διευθύντρια του Φεστιβάλ Μαρία Τζομπανάκη, που εργάστηκε άοκνα, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, με όραμα και αφοσίωση, για την επιτυχία του θεσμού. Ο κ. Φλωρεντής, αφού τόνισε ότι το ΥΨΗΠΤΕ υποστηρίζει το όραμά της για αναβάθμιση του Φεστιβάλ, αναφέρθηκε εκτενώς στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για κινηματογράφηση, και παρουσίασε συνοπτικά το νέο αναθεωρημένο νομικό πλαίσιο για την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα.

Η Διευθύντρια του Φεστιβάλ Μαρία Τζομπανάκη, στο δικό της χαιρετισμό, προέβαλε τους στόχους του θεσμού για το επόμενο διάστημα, αναγγέλλοντας τη θέσπιση διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος, καθώς και μια πολυεπίπεδη προβολή του ελληνικού πολιτισμού μέσα από πληθώρα δράσεων.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνος Κούτρας, η Πρόξενος Λάνα Ζωχιού, ο επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Γιώργος Μιχαηλίδης, ο Προϊστάμενος και τα στελέχη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Νέας Υόρκης, Ιωάννης Μπουμπούκης, Δώρα Τρωγάδη και Αθανάσιος Φλώρος, ομογενείς, έλληνες σκηνοθέτες και παραγωγοί ταινιών, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και εκπρόσωποι των ελληνοαμερικανικών ΜΜΕ στη Νέα Υόρκη.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Νέας Υόρκης υποστήριξε και επικοινωνιακά το 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου. Σχετικά ρεπορτάζ και συνεντεύξεις του Γενικού Γραμματέα του ΥΨΗΠΤΕ δημοσίευσαν η εβδομαδιαία ομογενειακή εφημερίδα Greek News, η ομογενειακή εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ, ο ραδιοφωνικός σταθμός Cosmos FM, ο ομογενειακός τηλεοπτικός σταθμός New Greek TV και το blog Αναμνήσεις-Πάνθεον Ελληνισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.