Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ημερίδα στο London School of Economics για τον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα

Ημερίδα στο London School of Economics για τον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα

Οι προοπτικές και οι ευκαιρίες του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας παρουσιάστηκαν την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018, στο Λονδίνο σε ημερίδα στο London School of Economics που διοργανώνεται από το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας της Ελλάδας και την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του Ελληνικού Ιατρικού Συμβουλίου Τουρισμού και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελληνικών Ιατρών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν διακεκριμένες προσωπικότητες, από το χώρο  της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, της επιστήμης  και του επιχειρείν, της Υγείας και του Τουρισμού,από την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, εκπρόσωποι ομογενειακών κοινοτήτων , ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων, επαγγελματίες του χώρου της υγείας και  του τουρισμού, εκπρόσωποι των Διεθνή και εγχώριων ΜΜΕ, φοιτητές του Πανεπιστημίου κ.λπ.

Οι ομιλητές παρουσίασαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας στον τομέα του τουρισμού υγείας και ευεξίας, καθώς και τις  προοπτικές που ανοίγονται για τους κατοίκους των άλλων χωρών, από την αξιοποίηση αυτής της δυναμικής.

Όπως επεσήμαναν, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδας, εκτιμά, για φέτος, αύξηση κατά  8-9% , στις αφίξεις τουριστών στη χώρα μας. Παράλληλα οι εισπράξεις από ταξιδιωτικές υπηρεσίες αναμένεται να αυξηθούν κατά 8%, προσεγγίζοντας τα 15,8 δισ. Ευρώ.

Τα περιθώρια ανάπτυξης του συγκεκριμένου κλάδου, στην Ελλάδα είναι μεγάλα, αφού σήμερα κατέχει μόλις το 3% του ιατρικού τουρισμού παγκοσμίως, όταν η Τουρκία, η Πολωνία και η Τσεχία κατέχουν το 13% και το Βέλγιο το 8%. Η χώρα μας εκτιμάται ότι θα μπορούσε να προσελκύει κάθε χρόνο, για την επόμενη πενταετία τουλάχιστον 100.000 «ασθενείς-ταξιδιώτες», επιτυγχάνοντας έσοδα άνω των 400 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η  έναρξη της Ημερίδας έγινε από τον κ. Γιώργο Πατούλη, Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και  του ΙΣΑ, I.H.T.C.,ΕΛΙΤΟΥΡ και την κυρία Κική Σονίδου, Ιατρό Γενικής και Οικογενειακής Ιατρικής, Αντιπρόεδρο Εταιρείας Ελλήνων Επιστημόνων, Ταμία Hellenic Medical Society. Χαιρετισμό απηύθυναν οι κ. κ. Δημήτρης Καραμήτρος – Τζιράς, Πρέσβης της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Μιλτιάδης Κροκίδης, Πρόεδρος Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Ηνωμένου Βασιλείου, Γιώργος Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Joyce Harper, Καθηγήτρια Ανθρώπινης Γενετικής και Εμβρυολογίας Ινστιτούτο Υγείας Γυναικών, University College London.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Η Ελλάδα, η πατρίδα του Ιπποκράτη και του Ασκληπιού, θα μπορούσε να διεκδικήσει ένα σημαντικό μερίδιο, στην παγκόσμια αγορά, του τουρισμού υγείας. Καθώς αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό παραγόντων, που καλύπτουν τα διεθνή ζητούμενα, για την ανάπτυξη του νέου και ραγδαία ανερχόμενου αυτού κλάδου της παγκόσμιας Οικονομίας. Για το λόγο αυτό έχουμε εδώ και καιρό, αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες, δημιουργώντας τους κατάλληλους φορείς, ενθαρρύνοντας κάθε ανάλογη δραστηριότητα και ενεργοποιώντας όλες τις δυνάμεις του Ελληνισμού. Άλλωστε, με βάση την έκθεση του ΟΟΣΑ για τον Τουρισμό Υγείας οι απόδημοι των χωρών, είναι το πρώτο κοινό , τουριστών Υγείας που προσεγγίζονται εύκολα λόγω εξοικείωσης. Ενεργοποιήσαμε λοιπόν τις  δυνάμεις  της  διεθνούς Κοινότητας  προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ενιαίου μετώπου, με αμοιβαία οφέλη. Είμαστε δε, ιδιαίτερα ευτυχείς, για την ανταπόκριση που από την πρώτη στιγμή βρήκαμε σε αυτό το προσκλητήριο συστράτευσης».

Στη συνέχεια ενδιαφέρουσες ομιλίες πραγματοποίησαν οι κάτωθι:

Κωνσταντίνος Πάντος, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Αντιπρόεδρος I.H.T.C., Αντιπρόεδρος G.G.D.I., Διευθυντής “GENESIS ATHENS CLINIC “,

«IVF: ένα ισχυρό εργαλείο πολιτικής στην ιατρική τουριστική αγορά»

Ιωάννης Γιακουμάκης, Κλινικός Διευθυντής του Μεσογειακού Κέντρου Γονιμότητας, Γυναικολόγος Αναπαραγωγής:

«Ηθική-Νομική – Κλινική πτυχή του προγράμματος παρένθετης μητρότητας στην Ελλάδα»

Ηλίας Τσάκος, MD, FRCOG Γυναικολόγος Αναπαραγωγής, Μέλος Βρετανικού Βασιλικού  Κολεγίου Γυναικολόγων, Διευθυντής  EmbryoClinic IVF, Ελλάδα:

«Ελλάδα: Παγκόσμιος προορισμός Γονιμότητας»

Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα, Γυναικολόγος – Χειρουργός του Μαστού Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τον Καρκίνο του Μαστού (ECIBC):

«Διαγνωστικές & Θεραπευτικές Δυνατότητες για τις ασθένειες μαστού στην Ελλάδα. Από το Α ως το Ω»

Χριστόφορος Τζερμιάς,MD, FASLMS, Δερματολόγος, Επιστημονικός Διευθυντής του Ιατρικού Οργανισμού «IQ Dermatology & Cosmetic Surgery», Μέλος ΔΣ ΕΛΙΤΟΥΡ “Μεταμόσχευση μαλλιών, επεμβατική δερματολογία & αισθητική χειρουργική: ένας υποσχόμενος τομέας για τον ιατρικό τουρισμό στην Ελλάδα”

Ζήσης Μπουκουβάλας, Ειδικός στην πλαστική χειρουργική:«Ελλάδα 2018: Το ανερχόμενο αστέρι του αισθητικού ιατρικού τουρισμού»

Αθανάσιος Κατσίκης, Πρόεδρος Ελληνικού Οδοντιατρικού Συλλόγου & Ιωάννης Πρεβεζάνος, Περιοδοντολόγος: «Ο Οδοντιατρικός Τουρισμός στην Ελλάδα»

Πέτρος Μαμαλάκης, Γενικός Γραμματέας I.H.T.C., Γενικός Γραμματέας ΕΛΙΤΟΥΡ, CEO & Ιδρυτής www.vitabooking.com: «Επενδύοντας στον Ιατρικό Τουρισμό με το Vita Booking»

Γρηγόρης Τσιώτος, Χειρουργός, Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής Mayo Clinic:          “Προχωρημένη ογκολογική και λαπαροσκοπική χειρουργική – Ένα Κέντρο Αριστείας με ειδικούς πολλών ειδικοτήτων πιστοποιημένους από το American Board”

Δημήτριος Τσουκαλάς, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής, E.I.Nu.M: «Metabolomics: Ένα αναδυόμενο εργαλείο για εξατομικευμένη ιατρική»

Sabine Switalla, Business Development Manager – Health Tourism Euromedica Rhodes:«Δημιουργία ενός εξαιρετικού τουριστικού προορισμού για τους επισκέπτες αιμοκάθαρσης»

Δέσποινα Κομνηνού, Ειδική Διατροφολόγος, Ιδρύτρια & Επιστημονική Διευθύντρια QLS (Quality of Life Services): «Αποκατάσταση της Μεταβολικής Ισορροπίας μέσω του Ιατρικού-Διατροφικού Τουρισμού: Τεκμηριωμένες Πρακτικές και Νέες Γνώσεις για την Ιπποκρατική Έννοια της Θετικής Υγείας»

Κατερίνα Δούμα – Μιχελάκη, DDS, PhD, Ειδικός στην Ορθοδοντική & Οδοντιατρική Ορθοπεδική Πανεπιστήμιο Louisville ΗΠΑ, Ass Clinic Professor EUC, ΗΑΕ, Γεν. Γραμματέας GOAS:«Η επίδραση της στοματικής υγείας στην ψυχική ευεξία. Σημερινές πτυχές στη νέα ψηφιακή οδοντιατρική εποχή»

Θεόδωρος Χατζής, Σύμβουλος Αιματολογίας / Ογκολογίας, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λέστερ, Επιστημονικός Διευθυντής Τράπεζας Βλαστικών Κυττάρων “Omnigen”, Αθήνα, Συνεργάτης Αιματολογίας / Ογκολογίας, Νοσοκομείο Υγεία,: «Ανοσοθεραπείες και αίμα ομφάλιου λώρου. Νέες προοπτικές για τη θεραπεία των αιματολογικών κακοηθειών» “Listening to the Omogeneia: Μαρτυρίες Αποδήμων για τις εμπειρίες τους στην Ελλάδα»    

Δημήτριος Μπατάκης, Διαχειριστής «ΕΛΕΥΘΟ», MSc Υγεία Οικονομικών και Διοίκησης, LSE MSc Διεθνής Πολιτική Υγείας, PhD candi :«Ο ιατρικός τουρισμός ως παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα»

Βικτωρία Πολυδώρου, Ειδικός Καρδιολόγος, Εξειδικευθείσα στην  Εμβρυϊκή Καρδιολογία στο King’s College Hospital του Λονδίνου :«Η συμβολή του ιατρικού τουρισμού στον επαναπατρισμό των νέων Ελλήνων ιατρών»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.