Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ξενοδοχείο άνοιξε στην καρδιά ενός παλιού λατομείου

Ξενοδοχείο άνοιξε στην καρδιά ενός παλιού λατομείου

Ένα πολυτελές ξενοδοχείο κτισμένο σε βάθος 88 μέτρων, στο εσωτερικό ενός τεράστιου παλιού λατομείου, άνοιξε χθες τις πύλες του στη Σανγκάη.

Το InterContinental Shanghai Wonderland, γνωστό και ως Shimao Quarry Hotel, στην περιοχή Σονγκτζιάνγκ, καυχιέται για την αρχιτεκτονική του, το κατόρθωμα μηχανικής που αποτέλεσε η ανέγερσή του, και τη θέα από τα 363 δωμάτιά του στις απότομες πλευρές των βράχων.

Το πολυτελές ξενοδοχείο έχει 18 ορόφους διαθέτει εστιατόριο, πάρκο αναψυχής, χώρους ψυχαγωγίας, εγκαταστάσεις για διάφορα σπορ, όπως για αναρρίχηση σε βράχους και bungee jumping, σύμφωνα με τον κατασκευαστικό ‘Oμιλο Shimao.

Το ξενοδοχείο έχει απέναντί του έναν τεχνητό καταρράκτη που πέφτει σε μια μικρή λίμνη στη βάση του λατομείου.

Το λατομείο λειτουργούσε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και η εκμετάλλευσή του έπαυσε το 2000 λόγω των νέων περιβαλλοντικών κανονισμών. Η μετατροπή του άρχισε το 2006, όταν ο κινεζικός όμιλος αποφάσισε να κατασκευάσει εκεί ξενοδοχείο. Χρειάστηκαν 12 χρόνια για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο βρετανός αρχιτέκτονας Μάρτιν Τζόσμαν, ο οποίος υπογράφει τα σχέδια του ξενοδοχείου, είπε ότι το λατομείο αυτό αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ίδιο και ότι βασικός του στόχος ήταν η πλήρης εναρμόνιση του ξενοδοχείου στο φυσικό του περιβάλλον και η προστασία της τοπικής πανίδας.

Πηγή: ΑΠΕ
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.