Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τέθηκε σε λειτουργία το μητρώο τουριστικών πλοίων και μικρών σκαφών

Τέθηκε σε λειτουργία το μητρώο τουριστικών πλοίων και μικρών σκαφών

Σε λειτουργία τέθηκε από την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, η ηλεκτρονική εφαρμογή με τίτλο «Μητρώο Τουριστικών Πλοίων και Μικρών Σκαφών» (e-Μητρώο Πλοίων) στο δικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr – στην ενότητα «Υπηρεσίες προς πολίτες» και στην ενότητα «Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις»).

Όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η είσοδος των χρηστών στην εφαρμογή πραγματοποιείται μέσω των προσωπικών κωδικών TAXISΝET που διαθέτουν. Η δημιουργία του «e-Μητρώου Πλοίων», έχει ως στόχο την καταχώριση όλων των τουριστικών πλοίων και μικρών σκαφών σε μία ηλεκτρονική εφαρμογή, στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι συναλλασσόμενοι αλλά και οι υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε., του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου οι διαδικασίες που αφορούν την εγγραφή ή και εκμετάλλευση των τουριστικών πλοίων και μικρών σκαφών, να πραγματοποιούνται σε ηλεκτρονικό περιβάλλον.

Στο «e-Μητρώο Πλοίων» καταχωρούνται τα ιδιωτικά πλοία αναψυχής υπό ελληνική σημαία, τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας, καθώς και τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια. Η καταχώριση στο μητρώο γίνεται ανά πλοίο με ευθύνη του πλοιοκτήτη, εφοπλιστή ή ιδιοκτήτη. Οι διαδικασίες, οι όροι και οι προϋποθέσεις, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του «e-Mητρώου Πλοίων» ορίζονται στην αριθ. ΠΟΛ 1209/2018 (ΦΕΚ Β΄5092/14.11.2018) απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Οι συναλλασσόμενοι μπορούν να αναζητούν πληροφορίες για τη λειτουργία της εφαρμογής και την καταχώριση των πλοίων και σκαφών σε αυτήν, στην ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις – Απαντήσεις» καθώς και στις οδηγίες χρήσης της εφαρμογής για το ρόλο «Φορολογούμενος» που έχουν αναρτηθεί επίσης στο δικτυακό τόπο της Α.Α.ΔΕ. (www.aade.gr).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.