Αρχική Βραβεία Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά έδωσε το Βραβείο Χρυσός Αλέξανδρος-Θ....

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά έδωσε το Βραβείο Χρυσός Αλέξανδρος-Θ. Αγγελόπουλος στην Καλύτερη Ταινία του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το κορυφαίο από τα επτά βραβεία της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής του 59ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που απονεμήθηκαν σε ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος, έδωσε απόψε στην Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά. Ήταν το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος-Θόδωρος Αγγελόπουλος» για την Καλύτερη Ταινία, που απονεμήθηκε στην ταινία «Ρέι και Λιζ» του σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Μπίλινγχαμ (Ηνωμένο Βασίλειο), ο οποίος όμως δεν ήταν παρών για να το παραλάβει. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8.000 ευρώ.

Ο «Χρυσός Αλέξανδρος» ήταν το τελευταίο και σπουδαιότερο βραβείο σε μια σειρά συνολικά 26 Βραβείων και διακρίσεων που απονεμήθηκαν φέτος από διαφορετικές Επιτροπές σε ταινίες του πλούσιου 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπως αυτό αναπτύχθηκε με την ευθύνη της Γενικής Διευθύντριάς του, Ελίζ Ζαλαντό και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του, Ορέστη Ανδρεαδάκη.
Η Κριτική Επιτροπή για το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του συγκροτήθηκε με τους: Σάντρα ντεν Χάμερ, διευθύντρια του EYE Filmmuseum (Ολλανδία), Ράντου Ζούντε, σκηνοθέτη (Ρουμανία), Φατεμέ Μοταμέντ-Αριά (Σιμίν Μοταμέντ), ηθοποιό (Ιράν), Αλφόνσο ντε Βιλαγιόνγκα, συνθέτη (Ισπανία), Συραγώ Τσιάρα, διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Ελλάδα).

Από τις ελληνικές συμμετοχές, η Διεθνής Επιτροπή του 59ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ξεχώρισε: τη Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου για την ερμηνεία της στην ταινία «Η δουλειά της»/ «Her Job» του Νίκου Labôt, συμπαραγωγή Ελλάδας, Γαλλίας, Σερβίας (Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας εξ ημισείας με την Ένε Σουάρτς) και τον Μάριο Πιπερίδη (Πρώτη Ειδική Μνεία) για την ταινία «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ» /«Smuggling Hendrix» συμπαραγωγή Κύπρου, Γερμανίας, Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.