Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ισχυρός ο ρόλος της Ελλάδας στην ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας στα Βαλκάνια

Ισχυρός ο ρόλος της Ελλάδας στην ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας στα Βαλκάνια

Ομιλία της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά  στο Διεθνές Φόρουμ «Σταυροδρόμι Εναλλακτικών Τουριστικών Διαδρομών» στη Philoxenia

Στον  ισχυρό και ενεργό ρόλο της Ελλάδας για την προώθηση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και την ενδυνάμωση της τουριστικής συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, αναφέρθηκε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στην ομιλία της στην έναρξη του Διεθνούς Φόρουμ στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia.

Το φόρουμ «Βαλκάνια: Ένα Σταυροδρόμι Εναλλακτικών Τουριστικών Διαδρομών» πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτή κας Κωνσταντίνας Κούνεβα,  με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης και  τη συμμετοχή ομιλητών από την Ελλάδα, την Κύπρο και έξι βαλκανικές χώρες.

H Υπουργός τόνισε τη στήριξη της Ελλάδας και του Υπουργείου Τουρισμούσε διμερείς, περιφερειακές και διεθνείς πρωτοβουλίες για την τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, όπως ο Τουρισμός στο Δρόμο του Μεταξιού, τις διακρατικές συνεργασίες  στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού μέσα από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα INTERREG, και τις προοπτικές  δημιουργίας κοινών τουριστικών διαδρομών με γειτονικές χώρες με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από μακρινές αγορές.

Η κα Κουντουρά επισκέφθηκε το κεντρικό περίπτερο του ΕΟΤ που υποδέχεται τους επισκέπτες της Philoxenia και τους χώρους της έκθεσης. Συνομίλησε με τους εκπροσώπους των Περιφερειών και των ελληνικών προορισμών, όπως επίσης και με τους εκθέτες ξένων χωρών, που συμμετέχουν.

Στο πλαίσιο της Philoxenia, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, εγκαινίασε  το 1οΕλληνοσερβικό φόρουμ
τουρισμού με θέμα τον εναλλακτικό, θρησκευτικό και συνεδριακό τουρισμό, που διοργανώθηκε από το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο Β.Ελλάδος. Αναφέρθηκε  στο δυναμικό άνοιγμα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια στη Σερβία με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας, που οδήγησε σε διψήφια αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας μίλησε στο συνέδριο με θέμα «Τουρισμός 55plus: Μοχλός ανάπτυξης για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», που συνδιοργάνωσε η ΔΕΘ-HΕLEXPO και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Εκπροσώπησε επίσης το Υπουργείο σε σειρά παράλληλων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε περίπτερα εθνικών και διεθνών συμμετοχών στο πλαίσιο της έκθεσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.