Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ κ. ΖΑΧΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ...

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ κ. ΖΑΧΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΥΞΕ

Celestyal Cruises

Εργαστήριο Διάχυσης Αποτελεσμάτων (Multiplier Eventγια το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Συνεργάτη Εργοδότη για τα Ξενοδοχειακά και τον Τουρισμό (Employer Programme for Hospitality and Tourism)

Αγαπητοί Προσκεκλημένοι
Κυρίες και Κύριοι
Φίλοι Εκπρόσωποι των ΜΜΕ

Εκ μέρους του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, εκφράζω τις ευχαριστίες μας για την ανταπόκριση σας στην πρόσκληση μας και σας καλωσορίζω στη σημερινή Ημερίδα.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια των υποχρεώσεων του ΠΑΣΥΞΕ ως συνεργαζόμενος εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ υπό τον τίτλο “Συνεργάτης-Εργοδότης για τα Ξενοδοχειακά και τον Τουρισμό” (Employer Programme for Hospitality and Tourism).

Όπως θα παρατηρήσετε από το πρόγραμμα των εργασιών της Ημερίδας, αυτή περιλαμβάνει παρουσιάσεις με στόχο την πληρέστερη κατανόηση και αξιοποίηση του έργου που περατώνεται τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους και είναι πλήρως χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν από Εκπροσώπους του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ) που είναι και ο ανάδοχος φορέας του Έργου, προς τους οποίους εκφράζουμε και δημόσια τις ευχαριστίες μας για την άψογη συνεργασία και τον υψηλό επαγγελματισμό τους.

Η πρωτοποριακή και καινοτόμος αυτή, κοινή προσπάθεια, προσφέρει τη σύζευξη των αναγκών, των προσδοκιών, των προγραμμάτων αλλά και των εμπειριών μεταξύ των ξενοδοχειακών/τουριστικών επιχειρήσεων και Φορέων τους από τη μιά, και των Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) και των φοιτητών τους από την άλλη, με στόχο τη διασφάλιση μιας δημιουργικής και ΑΕΙ<->Φόρου τουριστικής ανάπτυξης. Η σύζευξη αυτή έχει ως επίκεντρο των προσπαθειών, την παροχή ευκαιριών για την θωράκιση των γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών των νέων μας που επέλεξαν να ακολουθήσουν καριέρα στην ξενοδοχειακή και τουριστική μας βιομηχανία προς το γενικότερο συμφέρον όλων των εμπλεκομένων.

Η άμεση εμπλοκή μας στο Ευρωπαϊκό αυτό Πρόγραμμα επιβεβαιώνει την έμπρακτη συμβολή του ΠΑΣΥΞΕ για την αύξηση της προσελκυστικότητας της ξενοδοχειακής βιομηχανίας προς τους νέους μας, μέσω και της μεγιστοποίησης των ευκαιριών απασχόλησης τόσο για άνεργους, όσο και για υφιστάμενους φοιτητές των ΑΕΙ, αλλά και συμβάλλοντας στην ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων του υφιστάμενου έμψυχου δυναμικού της βιομηχανίας μας, μέσω και της εκπόνησης από τα ΑΕΙ κατάλληλων επιμορφωτικών ή/και ταχύρρυθμων προγραμμάτων κατάρτισης.

Πιο συγκεκριμένα, σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη και συστηματοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των ξενοδοχειακών/τουριστικών επιχειρήσεων, των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που προσφέρουν προγράμματα στα ξενοδοχειακά και τον τουρισμό και των φοιτητών τους, μέσα από ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό πρόγραμμα Συνεργάτη Εργοδότη, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας.

Το όλο εγχείρημα θα διευκολύνεται μέσω ηλεκτρονικής  πλατφόρμας που έχει ήδη σχεδιαστεί ειδικά για τον σκοπό αυτό, αξιοποιώντας πλήρως τις ευκαιρίες και διευρυμένες δυνατότητες που προσφέρονται από την εφαρμογή των νέων ψηφιακών τεχνολογιών, και του διαδικτύου γενικότερα, για τις ανάγκες του τομέα μας.

Τα οφέλη που θα προκύψουν είναι πολλαπλά τόσο για τις ξενοδοχειακές/τουριστικές επιχειρήσεις όσο και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους φοιτητές που επενδύουν στον τομέα αυτό, συμβάλλοντας κατ’επέκταση για ένα ακόμη πιο ευοίωνο μέλλον για την τουριστική Κύπρο μας.

Κλείνοντας θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες του Συνδέσμου μας τόσο προς τη Διεύθυνση και τα Στελέχη του ΑΞΙΚ για την άψογη συνεργασία και τον υψηλό επαγγελματισμό τους καθ’όλη τη δίχρονη διάρκεια του Έργου, αλλά και για τις σημερινές παρουσιάσεις τους, όσο και προς το Ξενοδοχειο GRANDRESORT για την άψογη φιλοξενία και υποστήριξη για τη διεξαγωγή της σημερινής Ημερίδας.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.