Home Ειδήσεις στα Ελληνικά ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων στις 23 Οκτωβρίου 2018 στο Ξενοδοχείο GRANDRESORT στη Λεμεσό, μέσα στα πλαίσια της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ υπό τον τίτλο “Συνεργάτης-Εργοδότης για τα Ξενοδοχειακά και τον Τουρισμό” (Employer Programme for Hospitality and Tourism), με τη συμμετοχή πέραν των 100 συνέδρων, εκπροσωπώντας 170 περίπου επιχειρήσεις και εταιρείες του του τομέα μας.

Η Ημερίδα περιλάμβανε παρουσιάσεις με στόχο την πληρέστερη κατανόηση και αξιοποίηση του έργου που περατώνεται τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους και είναι πλήρως χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι παρουσιάσεις έγιναν από Εκπροσώπους του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ) που είναι και ο ανάδοχος φορέας του Έργου, προς τους οποίους εκφράζουμε και δημόσια τις ευχαριστίες μας για την άψογη συνεργασία και τον υψηλό επαγγελματισμό τους.

Όπως τόνισε και ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, κ. Ζ. Ιωαννίδης, στο σύντομο εισαγωγικό καλωσόρισμα του (επισυνάπτεται), η πρωτοποριακή και καινοτόμος αυτή, κοινή προσπάθεια, προσφέρει τη σύζευξη των αναγκών, των προσδοκιών, των προγραμμάτων αλλά και των εμπειριών μεταξύ των ξενοδοχειακών/ τουριστικών επιχειρήσεων και Φορέων τους από τη μιά, και των Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) και των φοιτητών τους από την άλλη, με στόχο τη διασφάλιση μιας δημιουργικής και ΑειΦόρου τουριστικής ανάπτυξης. Η σύζευξη αυτή έχει ως επίκεντρο των προσπαθειών, την παροχή ευκαιριών για την θωράκιση των γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών των νέων μας που επέλεξαν να ακολουθήσουν καριέρα στην ξενοδοχειακή και τουριστική μας βιομηχανία προς το γενικότερο συμφέρον όλων των εμπλεκομένων.

Πιο συγκεκριμένα, σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη και συστηματοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των ξενοδοχειακών/τουριστικών επιχειρήσεων, των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που προσφέρουν προγράμματα στα ξενοδοχειακά και τον τουρισμό και των φοιτητών τους, μέσα από ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό πρόγραμμα Συνεργάτη Εργοδότη, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας. Το όλο εγχείρημα θα διευκολύνεται μέσω ηλεκτρονικής  πλατφόρμας που έχει ήδη σχεδιαστεί ειδικά για τον σκοπό αυτό. Τα οφέλη που θα προκύψουν είναι πολλαπλά τόσο για τις ξενοδοχειακές/τουριστικές επιχειρήσεις όσο και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους φοιτητές που επενδύουν στον τομέα αυτό, συμβάλλοντας κατ’επέκταση για ένα ακόμη πιο ευοίωνο μέλλον για την τουριστική Κύπρο μας.

Στο έργο συμμετέχουν 7 εταίροι από 5 διαφορετικές χώρες, με το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο (ΑΞΙΚ)  να έχει τον ρόλο του συντονιστή. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν μαζί με το ΑΞΙΚ άλλα δύο τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Κρήτης (Ελλάδα) και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Τάμπερε, Φινλανδίας, οι εταιρίες Mediterranean Management Centre (ΜΜC) από την Κύπρο, DOCUMENTA από την Ισπανία, το GRUPPO4 από την Ιταλία καθώς και ο ΠΑΣΥΞΕ. 

Στις εργασίες της Ημερίδας συμμετείχαν Ιδιοκτήτες, Γενικοί Διευθυντές, Διευθυντικά Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων, Ταξιδιωτικών Γραφείων, Κέντρων Αναψυχής, καθώς και Εταιρειών που ασχολούνται με τον τουρισμό.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.