Αρχική Αρχαιολογία Βασικά σημεία της τηλεοπτικής συνέντευξης του Υφυπουργού Πολιτισμού Κώστα Στρατή στην εκπομπή...

Βασικά σημεία της τηλεοπτικής συνέντευξης του Υφυπουργού Πολιτισμού Κώστα Στρατή στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» της ΕΡΤ

Στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» της ΕΡΤ φιλοξενήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής σε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη με τους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη και Φωτεινή Λαμπρίδη.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της δήθεν παραχώρησης μνημείων και μουσείων στην ΕΤΑΔ τονίζοντας ότι τόσο ο νόμος όσο και η Υπουργική Απόφαση είναι σαφή, εξαιρώντας από τις μεταβιβάσεις όλα τα ακίνητα πολιτιστικής κληρονομιάς. Πρόσθεσε ότι οι μόνες μεταβιβάσεις ακινήτων ενδιαφέροντος του Υπουργείου Πολιτισμού που έχουν γίνει είναι εκείνες που πραγματοποίησε η προηγούμενη κυβέρνηση προς το ΤΑΙΠΕΔ, όπως τα ακίνητα της Πλάκας. Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι δεν έχει γίνει ούτε πρόκειται να γίνει καμία μεταβίβαση και ανέφερε ότι θα εκκινήσει διαδικασίες προκειμένου να επιστραφούν στο Υπουργείο Πολιτισμού και τα ακίνητα που είχαν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ως προς το Ταμείο Αλληλοβοήθειας των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού, ο κ. Στρατής επισήμανε ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών και της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης .

Τέλος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε στο ηλεκτρονικό εισιτήριο για μνημεία και μουσεία επισημαίνοντας ότι κερδήθηκε το μεγάλο στοίχημα του φετινού καλοκαιριού με την εγκατάστασή του σε 11 χώρους και ότι στόχος είναι να επεκταθεί και σε όσο το δυνατόν περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους το επόμενο διάστημα.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Υφυπουργού στο παρακάτω link:

http://www.innews.eu/dw/3ff94c30edf02b7a29404e49ce18f707.mp4

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.