Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Μέχρι το τέλος του 2018 με την στήριξη του Δήμου θα λειτουργήσει...

Μέχρι το τέλος του 2018 με την στήριξη του Δήμου θα λειτουργήσει στο Οροπέδιο το πρώτο καινοτόμο Ευρωπαϊκό Κέντρο Νέων-steps youth centers

STEPS Youth Centers

Μέχρι το τέλος του 2018 αναμένεται να λειτουργήσει στο Οροπέδιο Λασιθίου το πρότυπο Κέντρο Νέων στο πλαίσιο υλοποίησης του καινοτόμου Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + για τη Νεολαία ΚΑ2 , «STEPS Youth Centers», με χρηματοδότηση-στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δήμου.

Τα Ευρωπαϊκά Κέντρα Νέων θα λειτουργήσουν σε όλη την Ευρώπη και σε επίπεδο Ελλάδας θα δημιουργηθούν τέσσερα συνολικά  σε Οροπέδιο Λασιθίου, Κομοτηνή, Σκύρο και Ελευσίνα, και  θα φιλοξενούνται νέοι όπου θα ανταλλάσουν καινοτόμες δράσεις-δεξιότητες για την ανάπτυξη παραγωγικών τομέων όπως για παράδειγμα στην Πληροφορική, Οικοτεχνία, τυποποίηση-εξαγωγή αγροτικών προϊόντων, τουρισμό, πολιτισμό κ.α.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, το Οροπέδιο Λασιθίου το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της εξωστρεφούς πολιτικής που ακολουθεί, θα φιλοξενήσει νέους από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για την προβολή του τόπου αλλά και της Κρήτης ευρύτερα.

Μάλιστα με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Σουηδία η συνάντηση Εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus + για τη Νεολαία ΚΑ2 «STEPS Youth Centers» , όπου το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων είναι συντονιστής . Στη συνάντηση στο Γκέτεμποργκ, από το Οροπέδιο Λασιθίου συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Στρατάκης, ο διευθυντής της Αναπτυξιακής του Δήμου Τρύφωνας Μεραμβελιωτάκης, και το στέλεχος του Δήμου Ελευθερία Μαρμακεθιανάκη, που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την λειτουργία των Κέντρων Νέων (stepsyouthcenters). Εταίροι του παραπάνω προγράμματος είναι η Κύπρος, η Λετονία, και η ΜΚΟ ΤΝΒ Σουηδίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.