Αρχική Συνέδρια 2ο Corfu Tourism ΑειForum Η Κέρκυρα μιλά για το μέλλον του Τουρισμού

2ο Corfu Tourism ΑειForum Η Κέρκυρα μιλά για το μέλλον του Τουρισμού

Στην Κέρκυρα συνεχίζεται ο προβληματισμός για το μέλλον του Τουρισμού στη Μεσόγειο. Στο πλαίσιο αυτού του προβληματισμού ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου 2ο Corfu Tourism ΑειForum.

Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης San Giacomo υπό την προεδρία του Δημάρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου, συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Καββαδίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Μπάμπης Βούλγαρης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ Κώστας Κιτσάκης, ο πρόεδρος των Διευθυντών Ξενοδοχείων Αλέξανδρος Ανεμογιάννης, ο πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Τουρισμού Νίκος-Φοίβος Καλούδης και ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων (AOCTA) Αναστάσιος Διαβάτης.

Στόχος της πρώτης αυτής συνάντησης ήταν να οριστούν τα θέματα του συνεδρίου, τα οποία θα πηγάζουν μέσα από τις ανάγκες των εμπλεκομένων φορέων και επιχειρήσεων του κλάδου του νησιού.

Θέματα, τα οποία προτάθηκαν από τους εκπροσώπους των φορέων, ήταν τα εξής:

  • Τεχνολογία και καινοτομία στον κλάδο του Τουρισμού
  • Η φέρουσα ικανότητα στον Τουρισμό ως εργαλείο στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη
  • Η οικονομία του διαμοιρασμού (π.χ. βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, κλπ.) και τέλος,
  • Η αναγκαιότητα δημιουργίας οργανισμού DMO (Destination Management Organisation)

Στο 2ο Corfu Tourism ΑειForum προτάθηκε να δημιουργηθούν panels ομιλητών και workshops για την ανάλυση επιμέρους θεμάτων, καθώς και να υπάρξουν παρουσιάσεις καλύτερων πρακτικών (best practices). Σημαντική εξάλλου θεωρείται η παρουσία και τοποθέτηση εκπροσώπων των μεγάλων προορισμών της Μεσογείου (Βενετία, Μαγιόρκα κλπ).

Η ημερομηνία του συνεδρίου ορίστηκε για τις 19-21 Οκτωβρίου 2018, ώστε να προηγηθεί της τουριστικής έκθεσης του Λονδίνου, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου.

Τέλος, όπως συζητήθηκε στη συνάντηση, θα είναι σημαντικό μετά το πέρας του συνεδρίου να παρουσιαστούν σε μια έκθεση τα πορίσματα του συνεδρίου, τα οποία θα αποτελέσουν τα ¨εργαλεία δουλειάς¨ και την αφετηρία για την επίλυση θεμάτων που αφορούν τον κλάδο του Τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.