Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συναυλία υπέρ των πληγέντων από τις πυρκαγιές στη Βιέννη

Συναυλία υπέρ των πληγέντων από τις πυρκαγιές στη Βιέννη

Συναυλία παραδοσιακού βιεννέζικου τραγουδιού, υπέρ των πληγέντων από τις δασικές πυρκαγιές στην Ανατολικη Αττική, πραγματοποιήθηκε στις 5 Αυγούστου 2018, στο θερινό θέατρο «Tschauner Bühne» στο Ottakring της Βιέννης, υπό την αιγίδα του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Αυστρία. Η συναυλία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της τραγουδίστριας Charlotte Ludwig και του διάσημου ντουέτου «16erBuam», το οποίο αποτελείται από τους Patrick Rutka (αρμόνικα) και Klaus Steurer (βιεννέζικη κόντρα κιθάρα).

Η συναυλία διήρκεσε δύο ώρες και παρουσιάστηκαν πολλά από τα γνωστότερα παραδοσιακά τραγούδια της Βιέννης και ορισμένα ελληνικά, όπως «Τα παιδιά του Πειραιά» και «Η Μαρία με τα κίτρινα». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ερμηνεία ορισμένων παραδοσιακών βιεννέζικων τραγουδιών τόσο στο πρωτότυπο όσο και σε ελληνική μετάφραση (στροφή παρά στροφή εναλλάξ). Μεταξύ των τραγουδιών υπήρχε παρλάτα εκ μέρους των μουσικών, όπως συνηθίζεται στις παραδοσιακές αυστριακές ταβέρνες και στα καμπαρέ, με θεματολογία που αφορούσε στην αυστριακή και στην ελληνική κοινωνία.

Η συναυλία υποστηρίχθηκε επικοινωνιακά από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Βιέννης, αναγγέλθηκε με σχετικά άρθρα στην εφημερίδα Kronen Zeitung, στην ομογενειακή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Hephaestus Wien και στα αυστριακά τουριστικά περιοδικά Traveller και Profireisen και την παρακολούθησαν περισσότεροι από εκατό Αυστριακοί, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά και με ενθουσιασμό στην ερμηνεία των τραγουδιών. Παρευρέθη, επίσης, ο Ακόλουθος Τύπου της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αυστρία, κ. Πάνος Μαστοράκης. Από τις εισπράξεις της παράστασης και σχετικές επί τόπου δωρεές συγκεντρώθηκαν και διατέθηκαν με έμβασμα της Charlotte Ludwig χίλια ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος υπέρ των θυμάτων των δασικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.