Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Γιάννης Κόκκος “Οιδίπους επί Κολωνώ” – Η αποθέωση από το κοινό αναμενόμενη

Γιάννης Κόκκος “Οιδίπους επί Κολωνώ” – Η αποθέωση από το κοινό αναμενόμενη

Εποχές όπως το 1960 θύμιζαν η Επίδαυρος και το Λυγουριό αυτό το Σαββατοκύριακο που ο Ιταλικός θίασος παρουσίαζε, στο Αρχαίο Θέατρο, την παράσταση «Οιδίπους επί Κολωνώ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου.

Μια συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με το Ινστιτούτο Αρχαίου Δράματος του Φεστιβάλ Συρακουσών (INDA).

 

Όπως τότε, που, ηχηρά ονόματα, που σήμερα έχουν διαστάσεις θρύλου, δημιούργησαν τον θεσμό, έτσι και τώρα. Επιφανείς καλλιτέχνες, διεθνείς σκηνοθέτες με πολλά οσκαρ, γνωστές προσωπικότητες του πολιτιστικού και ακαδημαϊκού κόσμου, διπλωμάτες, ήταν όλοι εκεί.

Και βέβαια δεν θα μπορούσαν να λείπουν, η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο Ιταλός Πρέσβης στην Αθήνα, Luigi Marras και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και πολλοί άλλοι.

Κάθε σκηνοθέτης που καλείται να γεμίσει αυτό το τεράστιο στάδιο και να ικανοποιήσει αυτό το τόσο απαιτητικό κοινό κάθε ηλικίας και εθνικότητας, πρέπει να νιώθει τρακ.

Η ομάδα του Γιάννη Κόκκου με επικεφαλή τον Massimo de Francovits υπέροχη.

Η αποθέωση από το κοινό αναμενόμενη.

Ο Massimo de Francovits (Οιδίποδας), στα καλύτερά του.
 
Οι Sebastiano Lo Monaco (Θησέας), Roberta Caronia (Αντιγόνη), Stefano Santospago (Κρέοντας), Fabrizio Falco (Πολυνείκης), Eleonora De Luca (Ισμήνη), Danilo Nigrelli (Άγγελος), Sergio Mancinelli (Ξένος), Davide Sbrogiò (Κορυφαίος)
Ο Χορός των γερόντων, ο Χορός των νέων, ο Χορός των στρατιωτών, ο Χορός των γυναικών και οι Γριές αξίζουν ένα τεράστιο μπράβο.
 
Η παράσταση κέρδισε πολλά στοιχήματα και αυτό φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά.
 
“ Πιστέψαμε σε ένα όνειρο και βγήκε αληθινό”, δηλώνει ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Αθήνα, Luigi Marras, υπερήφανος για την επανέναρξη της συνεργασίας μεταξύ του INDA και του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
 
«Ηταν τεράστια ευλογία που το ζήσαμε όλο αυτό. Η Επίδαυρος και το Λυγουριό θύμισε σε πολλούς, εποχές του 1960, όπου καλλιτέχνες και επιφανείς ζούσαν και εγίνοντο ένα με τους ντόπιους, τους εκπαίδευαν….»
«Ελπίζουμε και θέλουμε να συμβεί το ίδιο και τώρα….», μας λέει τοπικός παράγοντας,«…… όπως τότε που εμείς όλοι μεγαλώσαμε περιτριγυρισμένοι από ένα σωρό επώνυμους καλλιτέχνες….». 
 
 
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.