Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Με συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στον Μυστρά γιορτάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου την...

Με συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στον Μυστρά γιορτάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Με συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο Κάστρο του Μυστρά εορτάζουν την Κυριαική 26 Αυγούστου η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο. Η συναυλία γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται το έργο, που συνέθεσε ο Μαρκόπουλος το 1972 σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, «Ο Στράτης θαλασσινός ανάμεσα στους Αγάπανθους», το οποίο θα ερμηνεύσει η σοπράνο Έλενα Κελεσίδη.

Ο συνθέτης θα παρουσιάσει επίσης μέρη της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας από τα έργα «Εντεύθεν» και «Κρητικός Ορίζοντας», αλλά και αγαπημένα τραγούδια και συνθέσεις από τα έργα του «Χρονικό», «Ιθαγένεια», «Θητεία», «Ήλιος ο Πρώτος», «Μετανάστες», «Σεργιάνι στον κόσμο», «Τα Τραγούδια του νέου πατέρα», «Ανεξάρτητα», «Who Pays the Ferryman».

Η Έλενα Κελεσίδη, οι νεώτεροι τραγουδιστές Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης και Δάφνη Ζουρνατζή, αλλά και ο παλαιότερος ιστορικός ερμηνευτής των έργων του συνθέτη Λάκης Χαλκιάς, θα αποδώσουν το διαχρονικό ορίζοντα των έργων και τραγουδιών του συνθέτη. Θα συμμετέχουν το φωνητικό σύνολο Libro Coro σε διδασκαλία Ανθής Γουρουντή και η Ορχήστρα Παλίντονος αρμονία, προσφέροντας μιας υψηλής ποιότητας μουσική πανδαισία, μία μαγευτική βραδιά στο Κάστρο του Μυστρά υπό την διεύθυνση του συνθέτη.

Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.