Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ανοίγει το Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας

Ανοίγει το Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας

Το Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας, του οποίου ξεκίνησε ήδη η αναστήλωση με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ανοίγει τις πύλες του, μετά από σαράντα χρόνια, από 21-23 Σεπτεμβρίου, με μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία.
 
Ένα πιλοτικό φεστιβάλ αρχαίου δράματος στην Στερεά Ελλάδα, καρπός μιας πολλά υποσχόμενης συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Ερέτριας, και συγκεκριμένα στην πόλη της Ερέτριας, σφραγισμένης εδώ και χιλιετίες από την Ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας και το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ).

Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος του ΚΕΔΡΑ, που επίσης ενισχύεται οικονομικά από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα παρουσιαστούν σε πρεμιέρα έργα και των τριών αρχαίων τραγικών:

1. Οι Πέρσες του Αισχύλου από το Κέντρο Κλασικού Δράματος και θεάματος του Παντείου σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιάγκου Ανδρεάδη.
 
2. Οιδίποδας Τύραννος του Σοφοκλή με σύμπραξη της εταιρείας «Λάιος» της Θήβας και του συλλόγου «Δήλια Δρώμενα» της Τανάγρας σε μετάφραση Μίνωα Βολανάκη και σκηνοθεσία Θανάση Αντωνίου και

3. Ελένη του Ευριπίδη του Θεάτρου Χαλκίδας σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία Γιάννη Κατσάνου.

Το πλήρες πρόγραμμα των παραστάσεων, που θα συνεχιστούν στην Αθήνα, στο θέατρο «Ροές» και σε άλλες πόλεις, θα ανακοινωθεί προσεχώς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.