Αρχική Αρχαιολογία Στο… φως Μινωικός τάφος

Στο… φως Μινωικός τάφος

Ένας αρχαιολογικός θησαυρός ήρθε στο… φως χθες Τετάρτη στο Κεντρί Ιεράπετρας κινητοποιώντας την αρχαιολογική υπηρεσία, με εντελώς τυχαίο τρόπο.

Πρόκειται για δύο λάρνακες της υστερομινωικής εποχής μεγάλων διαστάσεων και με ανάγλυφες απεικονίσεις που βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Μάλιστα, μέσα σε αυτές υπάρχουν δύο σκελετοί, 24 περίπου αγγεία με έγχρωμα ανάγλυφα και απεικονίσεις.

«Το θετικό είναι πως οι τάφοι δεν έχουν συληθεί κι αυτό θα βοηθήσει τους αρχαιολόγους να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία. Πρόκειται για μία μεγάλη ημέρα για την Ιεράπετρα. Όταν βλέπεις πως σ’ ένα λαγούμι 4 μέτρων βρίσκονται τέτοιες σοβαρές αρχαιότητες σε πιάνει δέος», ανέφερε μιλώντας, ο αντιδήμαρχος Τοπικών Κοινοτήτων, Αγροτικών και Τουρισμού Ιεράπετρας, Αργύρης Πανταζής.

«Η υποχώρηση του εδάφους ήταν αποτέλεσμα του ποτίσματος των ελαιοδέντρων που υπάρχουν στην περιοχή καθώς και από μία αρδευτική σωλήνα που έσπασε. Το έδαφος είχε υποχωρήσει μερικώς κι όταν ο αγρότης προσπάθησε να παρκάρει στην σκιά της ελιάς τότε υποχώρησε εντελώς. Αμέσως στο σημείο κλήθηκε η αρχαιολογία και με την διορατικότητα της προϊσταμένης της Εφορίας κ. Σοφιανού αλλά και του κ. Παπαδάκου Ιωάννη διαπιστώθηκε πως πρόκειται για ένα σοβαρό αρχαιολογικό εύρημα», επεσήμανε σχετικά ο κ. Πανταζής.

Ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός θησαυρός αναμένεται να δώσει πολλά στοιχεία για την Υστερομινωική περίοδο ενώ παράλληλα αποδεικνύει πως στην περιοχή εκείνοι υπήρχαν Μινωίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.