Αρχική Βραβεία Certificate of Excellence 2018 από το TripAdvisor για το Μουσείο Αρχαίας...

Certificate of Excellence 2018 από το TripAdvisor για το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά που λειτουργεί στην Αθήνα, το Κατάκολο και την Αρχαία Ολυμπία (ως Μουσείο Αρχιμήδη) τιμήθηκε με το Βραβείο Αριστείας 2018 (Certificate of Excellence 2018) από το TripAdvisor.

Το TripAdvisor είναι ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός ιστότοπος στον κόσμο και αποτελεί σημείο αναφοράς για εκατομμύρια επισκέπτες. Φιλοξενώντας απόψεις και κριτικές, διαμορφώνει τάσεις και αναδεικνύει αξιοθέατα και προορισμούς σε κάθε γωνιά του πλανήτη, που ξεχωρίζουν και αναβαθμίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία.

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά διακρίνεται ως θεματικό μουσείο επιστήμης και τεχνολογίας, στο οποίο οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με λειτουργικά ομοιώματα και ανακατασκευασμένες εφευρέσεις της αρχαιότητας, που αποτελούν τον πρόδρομο πολλών σημερινών κατακτήσεων της επιστήμης και ζωντανεύουν τον θαυμαστό τεχνολογικό πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων. Ειδικότερα, τ​ο «Μουσείο Αρχιμήδη» στην Αρχαία Ολυμπία αποτελεί ένα μοναδικό μουσείο αφιερωμένο στον μεγαλύτερο μαθηματικό, φυσικό, μηχανικό, αστρονόμο και εφευρέτη της αρχαιότητας.

Το Βραβείο Αριστείας 2018 του TripAdvisor επιβεβαιώνει την απήχηση του μουσείου στο διεθνές κοινό και τις θετικές εντυπώσεις που καταγράφονται από τους επισκέπτες του, Έλληνες και ξένους, για την πρωτοτυπία και τον τρόπο παρουσίασης των εκθεμάτων του. Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά αποτελεί το μοναδικό μουσείο στον κόσμο που προβάλλει το τεχνολογικό θαύμα της αρχαιότητας, αποδεικνύοντας ότι πλειάδα σύγχρονων επιστημών και τεχνικών, όπως η ρομποτική, οι αυτοματισμοί και ο προγραμματισμός, οι τηλεπικοινωνίες και η κρυπτογράφηση, η γεωδαισία και η χαρτογράφηση, έλκουν την καταγωγή τους από την τεχνολογία αιχμής των αρχαίων Ελλήνων.

  • Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, 10671 Αθήνα, τηλ.: 211 4110044, 6907 292002

www.kotsanas.com

  • Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, Κατάκολο Ηλείας, τηλ.: 6931 831530

www.kotsanas.com

  • Μουσείο Αρχιμήδη, Πραξιτέλη Κονδύλη 9, Αρχαία Ολυμπία, τηλ.: 6931 831530

www.archimedesmuseum.gr

Facebook:@KotsanasMuseumOfAncientGreekTechnology

Instagram: @kotsanasmuseum

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.