Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνεχείς αφίξεις Κινέζων στο πλαίσιο του cluster «Discover North Athens» της Περιφέρειας...

Συνεχείς αφίξεις Κινέζων στο πλαίσιο του cluster «Discover North Athens» της Περιφέρειας Αττικής

Συνεχίζονται οι επισκέψεις θεματικού, πολιτιστικού τουρισμού στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Discover North Athens για την αύξηση της επισκεψιμότητας στη βόρεια Αθήνα.

Την Παρασκευή, 20/07/2018, ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Καραμέρος, υποδέχθηκε ακόμα μια αντιπροσωπεία στην οποία μετέχουν ανώτατα στελέχη του Συνδέσμου Φιλίας και Διεθνών Σχέσεων του Πεκίνου καθώς και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και αθλητικών οργανισμών.  «Ο συνεργατικός σχηματισμός (cluster) Discover North Athens που συντονίζει η Περιφέρεια Αττικής, λειτουργεί και αποδίδει σε πολλαπλά επίπεδα» επισήμανε ο Γιώργος Καραμέρος και πρόσθεσε: «Χαρακτηριστικά αναφέρω, τις αποστολές που έρχονται σχεδόν κάθε εβδομάδα με αντικείμενο τον πολιτισμό αλλά και τη σύγχρονη Ελλάδα και αυτό αποτελεί όφελος για την απασχόληση και την υγιή επιχειρηματικότητα στη βόρεια Αθήνα.

Στις αρχές του Ιουλίου φέραμε σε επαφή το τηλεοπτικό κανάλι της τρίτης σε μέγεθος κινεζικής περιφέρειας Shandong, με την ΕΡΤ για συνεργασία και επενδύσεις σε τηλεοπτικές παραγωγές. Ακολούθησε η επίσκεψη μαθητών, ηλικίας 5 έως 18 ετών από το Πεκίνο στο πλαίσιο δεκαήμερης εκδρομής στη βόρεια Αθήνα.  

Οι μαθητές και οι συνοδοί τους διέμειναν στο Μαρούσι, γνώρισαν την πόλη και άλλες περιοχές εντός και εκτός Αττικής, ενώ ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια Κεραμικής όπου ενημερώθηκαν για τον Ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία μας και δημιούργησαν τα δικά τους έργα με τη βοήθεια ειδικευμένων τεχνιτών. Η επίσκεψη τους ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας τουριστικών πρακτόρων και του Κέντρου Κεραμικής Τέχνης που συμμετέχουν στο cluster Discover North Athens».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.