Home Γαστρονομία Δυναμική παρουσία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης στη διεθνή έκθεση Τροφίμων...

Δυναμική παρουσία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης στη διεθνή έκθεση Τροφίμων & Ποτών «FOOD EXPO 2018»

Δυναμική και εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης , στη διεθνή έκθεση Τροφίμων & Ποτών «FOOD EXPO 2018» που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «The European Food Masters -Taste the Authentic» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης έδωσε την δυνατότητα παρουσίας με εκθεσιακό περίπτερο σε 18 επιχειρήσεις – μέλη της και από τις 4 Περιφερειακές Ενότητες του νησιού, στη μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου, που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

Πιστοποιημένα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης και Βιολογικά όπως ελαιόλαδο, ελιές, βότανα, κηπευτικά, φρούτα, τυροκομικά, μέλι και ρακή ήταν τα προϊόντα που γνώρισαν και γεύτηκαν οι εκατοντάδες εμπορικοί επισκέπτες της έκθεσης.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 1302 εκθέτες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ 72.000 ήταν οι επισκέπτες, έμποροι και καταναλωτές.

Οι επιχειρηματίες της Κρήτης που συμμετείχαν στην έκθεση, πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό B2B συναντήσεων με σημαντικούς ξένους αγοραστές και εισαγωγείς, από όλο τον κόσμο. Πολύ θετικά ήταν επίσης τα μηνύματα και εξαιρετικά μεγάλη η ανταπόκριση για τα προϊόντα του νησιού. Σημαντικά αποτελέσματα υπήρξαν από τις συναντήσεις B2B που πραγματοποιήθηκαν και ενισχύουν την εξέλιξη τους σε εμπορικές συμφωνίες.

Μεγάλος αριθμός επαφών έγιναν επίσης με εγχώριες εταιρείες και με επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης από όλη την Ελλάδα, που εντυπωσιάστηκαν από το υψηλό επίπεδο ποιότητας και τυποποίησης των Κρητικών προϊόντων.

Το πλήθος των επισκεπτών είχε παράλληλα την ευκαιρία να γευτεί τα Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. και Βιολογικά προϊόντα, σε ένα γαστρονομικό event, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της έκθεσης στο « Mediterranean Food Experience».

Ο Executive Chef, Έκτορας Ιωάννου, Γενικός Γραμματέας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, μαγείρεψε υπέροχες Κρητικές συνταγές με τα προϊόντα, τις οποίες δοκίμασε πλήθος επισκεπτών, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια.

Το περίπτερο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης επισκέφτηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, καθώς και τα στελέχη του ΥΠΑΑΤ, Ασημίνα Καλδίρη, Μαγδαλινή Ράππου, Αθανασοπούλου Ελένη, Παπαγρηγορίου Αμαλία, Γεωργιτσανάκου Ιουλία και Ελένη Κολοκοτρώνη.
Την Αγροδιατροφική Σύμπραξη εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Δ.Σ. Τάσος Κουρουπάκης και ο Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ – Παράρτημα Κρήτης Αλέξανδρος Στεφανάκης.

Στην έκθεση παραβρέθηκε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και να συνομιλήσει με τους παραγωγούς & επιχειρηματίες – εκθέτες από όλο το νησί, αναφορικά με τις εμπορικές συναντήσεις που πραγματοποίησαν, καθώς και για τα εμπορικά αποτελέσματα που υπήρξαν.

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος Τάσος Κουρουπάκης ανέφερε: « Ήταν μία ακόμα επιτυχημένη πρωτοβουλία, από αυτές που υλοποιούμε ως Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος, προκειμένου να προβάλλουμε και να προωθήσουμε τα πιστοποιημένα προϊόντα της Κρήτης. Καταφέραμε για ακόμη μία φορά να αναδείξουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα των προϊόντων του νησιού μας, αποτέλεσμα της ποιότητας και της γευστικής τους υπεροχής.» και πρόσθεσε: «Όλες οι προσπάθειές μας είναι συλλογικές, όπως και η συμμετοχή μας σε αυτή την έκθεση. Όλοι βγήκαμε ωφελημένοι από τη συμμετοχή μας στην έκθεση, καθώς από τη μια πετύχαμε να δώσουμε την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν την Κρήτη και τα προϊόντα της και από την άλλη στους επιχειρηματίες μας να βρουν «νέες αγορές» και να ενισχύσουν την δυναμική των προϊόντων της επιχείρησης τους.».

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.