Αρχική Δήμοι Διπλωματία Πόλεων για την Ελλάδα στην Κύπρο και τη Γερμανία από το...

Διπλωματία Πόλεων για την Ελλάδα στην Κύπρο και τη Γερμανία από το Δήμο Ιωαννιτών

Στο πλαίσιο της Διπλωματίας Πόλεων πραγματοποιήθηκε οδοιπορικό στην Κύπρο και τη Γερμανία, κεντρικές παρουσιάσεις σε πέντε πόλεις, συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα (Δημάρχους, εκπρόσωπο Καγκελαρίας, Υπουργεία, Προξένους, κλπ), θεσμικούς παράγοντες (επιμελητήρια, προέδρους συλλόγων, ΕΟΤ, κλπ) αλλά και κυρίως, προσωπικές συναντήσεις και συμφωνίες δραστηριοποίησης σε κοινό πλαίσιο, με επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού (Aegean, Tus, Deskas Reisen, TUI κλπ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, με βασικό μήνυμα ‘Old new you’ η ελληνική αποστολή ταξίδεψε σε έξι πόλεις στις δύο αυτές χώρες, αναδεικνύοντας τις ομορφιές που πηγάζουν από το παρελθόν, τις μοναδικές ευκαιρίες εναλλακτικών δραστηριοτήτων σε βουνό και θάλασσα που προσφέρει η περιοχή και που δίνει τη δυνατότητα στον κάθε ένα ξεχωριστά να βιώσει τις δικές του εμπειρίες σύμφωνα με τις επιθυμίες του.

Η ελληνική αποστολή, που επισκέφθηκε την Κύπρο από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου και τη Γερμανία από τις 4 έως 6 Δεκεμβρίου, εκπροσωπούνταν από το ανώτατο πολιτικό και ιερατικό επίπεδο, συνοδευόταν από εκπροσώπους θεσμικών φορέων και από επιχειρηματίες της περιοχής. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδείας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις σε παράλληλο πολιτικό, θεσμικό, επιχειρηματικό επίπεδο, συνεντεύξεις και προβολή στα ΜΜΕ, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε ο προορισμός Ιωάννινα-Ήπειρος.

Σε κάθε σταθμό της ελληνικής αποστολής, έλαβαν χώρα συναντήσεις ‘One to Οne’ μεταξύ εκπροσώπων του τουριστικού και επιχειρηματικού κλάδου που συμμετέχουν στην αποστολή των Ιωαννίνων και των αντίστοιχων επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου.

Σε συνέχεια της δράσης αυτής υπήρξαν εκτενή ρεπορτάζ και αφιερώματα  από κυπριακά και γερμανικά ΜΜΕ, μεγιστοποιώντας το όφελος για τα Ιωάννινα και την Ήπειρο και ευρύτερα για την Ελλάδα.

Στην Λεμεσό, απ’ όπου ξεκίνησε το οδοιπορικό, πραγματοποιήθηκε επικαιροποίηση της αδελφοποίησης των δύο Δήμων και συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Το οδοιπορικό συνεχίστηκε στην Λάρνακα και ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση στη Λευκωσία.

Απόρροια της επίσκεψης στην Κύπρο, πέραν της προώθησης του προορισμού σε ταξιδιωτικούς πράκτορες, υπήρξε η συμφωνία με αεροπορική εταιρεία για την απ’ ευθείας σύνδεση της Λάρνακας με τα Ιωάννινα. Όπως και η ένταξη της πόλης των Ιωαννίνων, ως αυτόνομος προορισμός, στις εκπαιδευτικές εκδρομές του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου.

Στο ταξίδι στη Γερμανία η ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να συναντήσει πολιτικά πρόσωπα, θεσμικούς φορείς και επιφανείς προσωπικότητες, να συζητήσει με επιχειρηματίες αλλά και με Έλληνες της ομογένειας.

Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέας της Βαυαρικής Καγκελαρίας, κ. Aleksander Gabner, την Αρχηγό των Πρασίνων στη Φραγκφούρτη και αντιπρόσωπο του Εβραϊκού Μουσείου, φιλελληνίδα κ. Jutta Ebeling τους Γενικούς Προξένους και εκπροσώπους αυτών και του Ελληνικού προξενείου στις τρεις αυτές πόλεις.

Συναντήσεις υπήρξαν και με τους Γενικούς Διευθυντές της Aegean και της εταιρίας Deskas Reisen στο πλαίσιο των οποίων συζητήθηκε η διερεύνηση για την απ’ ευθείας πραγματοποίηση πτήσεων με το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, ενώ υψίστης σημασίας συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον εκπρόσωπο της εταιρίας TUI.

Το παρόν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις τρεις αυτές πόλεις έδωσαν ταξιδιωτικοί πράκτορες, ειδικοί στο χώρο του τουρισμού, εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι και bloggers. Παράλληλα, η ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να ενισχύσει τις σχέσεις με την ελληνική ομογένεια και δε την Ηπειρωτική κοινότητα της Γερμανίας αλλά και να συναντήσει επιφανείς προσωπικότητες όπως ενδεικτικά ο δικηγόρος κ. Κωνσταντινίδης κλπ

Κορυφαία στιγμή αποτέλεσε η προσωπική αναφορά του κ. Stefan Bucker, CΕΟ του τoυριστικού γραφείου Bueker Reisen, ο οποίος μετέφερε τις δικές του εμπειρίες και τα βιώματα από την περιοχή επιβεβαιώνοντας στο μέγιστο βαθμό τους παρουσιαστές. Ανέφερε χαρακτηριστικά “δεν μπορεί κάποιος να το περιγράψει μπορεί μόνο να το βιώσει!”.

Σημειώνεται πως ο Δήμος Ιωαννιτών θα διοργανώσει press trip Γερμανών δημοσιογράφων και bloggers, με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά το τουριστικό προϊόν των Ιωαννίνων και της Ηπείρου.

Tο πρόγραμμα ‘Διπλωματία Πόλεων’ για λογαριασμό του Δήμου Ιωαννιτών σε Κύπρο και Γερμανία, διοργανώθηκε από την ΟΝΕ ΤΕΑΜ. 

Με βασικό μήνυμα ‘OLD NEW YOU’ η ΟΝΕ ΤΕΑΜ διοργάνωσε για λογαριασμό του Δήμου Ιωαννιτών ένα μοναδικό roadshow  σε συνολικά 6 πόλεις σε Κύπρο και Γερμανία (Λεμεσό, Λάρνακα, Λευκωσία, Μόναχο, Στουτγάρδη και Φρανκφούρτη) στο οποίο συμμετείχε ανώτατο πολιτικό και ιερατικό κλιμάκιο, συνοδευόμενο από εκπροσώπους θεσμικών φορέων και από επιχειρηματίες της περιοχής.

Η ΟΝΕ ΤΕΑΜ κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να σχεδιάσει και να εκτελέσει με επιτυχία κεντρικές εκδηλώσεις παρουσίασης και κατ’ ιδίαν συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων του τουριστικού και επιχειρηματικού κλάδου που συμμετείχαν στην αποστολή των Ιωαννίνων και αντίστοιχων επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου από τις παραπάνω πόλεις.

Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιελάμβανε στοχευμένες συναντήσεις σε παράλληλο πολιτικό, θεσμικό, επιχειρηματικό επίπεδο καθώς και συνεντεύξεις και γενικότερα προβολή στα ΜΜΕ με στόχο την ανάδειξη των ευκαιριών που παρουσιάζει ο προορισμός σε Τουριστικό, Πολιτιστικό, Εκπαιδευτικό και Επιχειρηματικό επίπεδο.

Η ΟΝΕ ΤΕΑΜ ανέλαβε το συγκεκριμένο έργο μετά από διαγωνισμό, ενώ εκτός του Δήμου Ιωαννιτών το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, τη Μητρόπολη Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο και την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.