Αρχική Αθλητικά ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο 6ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ «ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ» ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο 6ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ «ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ» ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

Πραγματοποιείται την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ο καθιερωμένος πλέον αγώνας ορεινού δρόμου «Στα Χνάρια του Δευκαλίωνα» που συνδυάζει τις ιστορικές μνήμες μέσω και της Μυθολογίας με τις αθλητικές δραστηριότητες στο μοναδικό τοπίο των Δελφών.

           Η ευγενής άμιλλα, οι αθλητικές επιδόσεις αλλά κυρίως η απλή συμμετοχή σε ένα τόσο ξεχωριστό αγώνα είναι κάτι που προσφέρει έντονες συγκινήσεις σε όλους τους συμμετέχοντες που κάθε χρόνο σπεύδουν να ζήσουν τη μοναδική αυτή εμπειρία.

Οι αθλητές θα μπορούν να επιλέξουν δύο διαδρομές ανάλογα με τις δυνατότητες τους και την προπονητική τους κατάσταση, τη μεγάλη που έχει μήκος 25 χλμ. με υψομετρική διαφορά 1.200 μέτρα και τη μικρή διαδρομή με μήκος 10 χλμ και υψομετρική διαφορά 550 μέτρα.

Οι διαδρομές εναλλάσσονται μεταξύ μονοπατιών και δασικών χωματόδρομων ενώ δεν εμπεριέχουν κανένα τεχνικό ή επικίνδυνο πέρασμα. Μεγάλο μέρος της διαδρομής είναι κοινό με το διεθνές μονοπάτι Ε4, ενώ ένα κομμάτι περίπου 2 χλμ. διασχίζει το παρθένο δάσος της ορεινής ελάτης. Το μέγιστο υψόμετρο που φτάνει η μεγάλη διαδρομή είναι στα 1.650 μέτρα, όπου η θέα προς όλες τις πλευρές του ορίζοντα είναι μαγευτική. Οι κορυφές του Παρνασσού, Λιάκουρα, Γεροντόβραχος, Παλιοβούνα, το εντυπωσιακό οροπέδιο από το Λιβάδι Παρνασσού αλλά και πιο μακριά οι κορυφές της Κίρφης και του Ελικώνα σε συνδυασμό πάντα με την ομορφιά του Κορινθιακού Κόλπου και των ορεινών όγκων της βόρειας Πελοποννήσου αναμένεται να συνεπάρουν όσους θα λάβουν μέρος.

Ο Δευκαλίων και η γυναίκα του η Πύρρα λέγεται ότι ήταν οι μόνοι άνθρωποι που διασώθηκαν από τον περίφημο κατακλυσμό και συνέθεσαν το ανθρώπινο γένος. Μετά από τον κατακλυσμό και την καταστροφή που αποφάσισε να φέρει ο Δίας, ο Δευκαλίων έφτιαξε μία κιβωτό που προσάραξε στη σημερινή Λιάκουρα, το πιο ψηλό σημείο του Παρνασσού. Πετώντας τις  πέτρες που μετασχηματίζονταν σε άνδρες και γυναίκες, ο Δευκαλίων με τη Πύρρα δημιούργησαν απ’την αρχή την ανθρωπότητα  

Το βουνό του Παρνασσού, ξακουστό όχι μόνο γιατί εκεί ανασυντέθηκε το ανθρώπινο είδος αλλά και γιατί εκεί βρίσκεται το Κωρύκειο Ανδρο, είναι ένα θαυμαστό μέρος που απαντάται όχι μόνο στο μύθο αλλά και στους συγγραφείς του αρχαίου κόσμου. Η διαδρομή προς το Κωρύκειο Άντρο περιγράφεται από πολύ κόσμο ως ένας από τους συναρπαστικότερους περιπάτους παγκοσμίως.

Την οργάνωση έχει αναλάβει ο Σύλλογος Χιονοδρόμων-Ορειβατών Ιτέας- Κίρρας σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Δελφικές Αμφικτυονίες» και τον ΑΚΟ Λιβαδειάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.