Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής στο Παγκόσμιο Συνέδριο της FEMTEC

Η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής στο Παγκόσμιο Συνέδριο της FEMTEC

Celestyal Cruises

Η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής συμμετείχε στο 70ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υδροθεραπείας και Κλιματοθεραπείας (FEMTEC) με θέμα ‘Thermal Clusters: Status, proposals and strategies for health care and local development’ με τον Πρόεδρο Καθηγητή κ. Κουσκούκη Κωνσταντίνο και τον Γεν. Γραμματέα κ. Τομπρή Σταύρο.

Ο Πρόεδρος παρουσίασε τα πλεονεκτήματα και τη δυναμική της Ελλάδος για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας και ειδικότερα του Θερμαλισμού με την εξειδικευμένη ομιλία του ‘Health Thermal Clusters: The perspectives of mud therapy in Greece’.

Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου ήταν εξαιρετικά και ευοίωνα σε ότι αφορά τη μελλοντική συνεργασία των μελών-κρατών της FEMTEC και ειδικότερα στον επιστημονικό τομέα, καθόσον αναδείχθηκε η ανάγκη καθιέρωσης περαιτέρω έρευνας για τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών φυσικών πόρων.

Η Ελλάδα για πρώτη φορά αναρτήθηκε στον χάρτη της FEMTEC ως χώρα η οποία διαθέτει εξαιρετικές ιαματικές πηγές και ασύγκριτο βιοκλίμα, γενόμενη πλήρες μέλος της FEMTEC και διαδραματίζοντας στο εγγύς και απώτερο μέλλον ενεργό ρόλο στην προσπάθεια όλων των κρατών-μελών για την επικαιροποίηση και καθιέρωση της Ιαματικής Ιατρικής ως συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδο της Κλασικής Ιατρικής.

Για το σκοπό αυτό συστάθηκε Ειδική Επιτροπή η οποία θα αντιπροσωπεύει την FEMTEC στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) για όλα τα θέματα τα οποία αφορούν τις επιστημονικές διεργασίες του ειδικού γνωστικού αντικειμένου της Ιαματικής Ιατρικής. Στην Επιτροπή αυτή, ορίστηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Καθηγητής κ. Κουσκούκης ως εκπρόσωπος της Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.