Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Γεύση από Αττική στην World Travel Market 2017

Γεύση από Αττική στην World Travel Market 2017

Ενθουσιασμό και έντονο ενδιαφέρον, να γνωρίσουν από κοντά  τις πολυποίκιλες δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρει η Αττική για ολιγοήμερες και πολυήμερες διακοπές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, εξέφρασαν οι επισκέπτες του Περιπτέρου της Περιφέρειας Αττικής στην κορυφαία για τον Παγκόσμιο Τουριστικό κλάδο, Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «World Travel Market» που διεξήχθη από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου 2017 στο Λονδίνο. 
Η Περιφέρεια Αττικής, συμμετείχε ως συνεκθέτης στο Περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), ενώ την αποστολή της, συνόδευαν εκπρόσωποι του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (A.C.V.B.), καθώς και του Δήμου Πόρου.
Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού, πραγματοποίησαν κύκλο συναντήσεων (Β2Β) με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και bloggers, μεγάλων πρακτορείων, δημοσιογραφικών οργανισμών και φημισμένων διαδικτυακών μέσων από πολλές χώρες, όπως: Αυστραλία, Δανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Καναδάς, Νορβηγία, Ρουμανία, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Φιλιππίνες, κ.α.
Στους επισκέπτες του περιπτέρου μοιράστηκε το έντυπο και ηλεκτρονικό προωθητικό υλικό τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής, και του Α.C.V.B., αναφορικά με τη δυνατότη- τα φιλοξενίας συνεδρίων και mega events, των Δήμων Κυθήρων, Πόρου, Σαρωνικού, Ύδρας, καθώς επίσης και ενημερωτικό φυλλάδιο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. με θέμα τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με το Γραφείο του Ε.Ο.Τ. Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας, στοχευμένη παρουσίαση με θέμα τη γαστρονομία της Αττικής, σε επιλεγμένους τουριστικούς επαγγελματίες και δημοσιογράφους.
Σύμφωνα και με τα στοιχεία του Ε.Ο.Τ., ο τουρισμός της Ελλάδος δέχεται θετικά μηνύματα, καθώς προβλέπεται να έχει αυξητική τάση και εντός του 2018.
Ειδικότερα, η Αθήνα παρουσιάζει αύξηση αφίξεων 10% σε σχέση με πέρσι, είναι δηλαδή η δεύτερη πόλη σε ευρωπαϊκό επίπεδο (μετά το Ηράκλειο). Η δυναμική αύξηση των αφίξεων, της επισκεψιμότητας και της αύξησης της μέσης διάρκειας παραμονής στην Αττική, αποτελεί στόχο όλων των συλλογικών φορέων του τουρισμού και βεβαίως της Περιφέρειας Αττικής, διαχέοντας τα οικονομικά οφέλη σε όλη την κοινωνία.
Τα μηνύματα για τον τουρισμό της Αττικής είναι ιδιαιτέρως θετικά. Οι επαγγελματίες δείχνουν έντονο ενδιαφέρον να προτείνουν στους πελάτες τους, τις πολλαπλές δυνατότητες της Αττικής ως ελκυστικού πολυήμερου τουριστικού προορισμού που συνδυάζει άριστα φιλοξενία συνεδρίων και εκδηλώσεων στο μητροπολιτικό κέντρο με διακοπές αναψυχής σε κοντινούς προορισμούς με φυσικό κάλλος, για κάθε ηλικία και κίνητρο.
“Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την υλοποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής της Αττικής,” δηλώνει η υπεύθυνη Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, “ετοιμάζοντας, παράλληλα με τη συμμετοχή μας σε εκθέσεις, την ενίσχυση της παρουσίας μας στη διεθνή τουριστική αγορά, μέσα από workshops και roadshows, που θα πραγματοποιηθούν εντός του 2018.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.