Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνεργασία ΕΟΤ UK και Ιρλανδίας-Περιφέρειας Αττικής και ACVB για την προώθηση του...

Συνεργασία ΕΟΤ UK και Ιρλανδίας-Περιφέρειας Αττικής και ACVB για την προώθηση του Συνεδριακού Τουρισμού και του Τουρισμού Κινήτρων στην Αττική

Η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής σε στενή συνεργασία με το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας (GNTO UK & Ireland) και το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (ACVB) υποδέχθηκαν στις 16 Σεπτεμβρίου μια ομάδα επτά στελεχών του συνεδριακού τουρισμού και του τουρισμού κινήτρων, τους οποίους συνόδευε ειδικός δημοσιογράφος, οι οποίοι συμμετείχαν σε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) που διοργάνωσε το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας με διάρκεια από τις 14 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2017, που είχε ως στόχο την τουριστική προβολή των Αθηνών και της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Τα μέλη της ομάδας, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους, συνοδεύονταν από στέλεχος του Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας και εξοικειώθηκαν με τον προορισμό της Αθήνας και της Αθηναϊκής Ριβιέρας, ανακαλύπτοντας τις δυνατότητες που αυτές οι περιοχές παρουσιάζουν για τη διοργάνωση συσκέψεων, ταξιδιών κινήτρων, συνεδρίων και εκδηλώσεων.

Ακολούθως της σχετικής πρότασης από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής, με την συνδρομή του Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας, έλαβε χώρα μια παρουσίαση για συμμετέχοντες στο famtrip, με στόχο την παρουσίαση σε αυτούς του τουριστικού προορισμού της Αττικής και των δράσεων του ACVB. Η παρουσίαση έλαβε χώρα σε αίθουσα συσκέψεων, μετά από ευγενική χορηγία του ξενοδοχείου Grand Bretagne, στις 16 Σεπτεμβρίου 2017, ως μέρος του συνολικού ταξιδίου εξοικείωσης.

H Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, κα Αθηνά Κολυβά, καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους και τόνισε τους σκοπούς και το Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Προβολής της Διεύθυνσης Τουρισμού, παρουσιάζοντας την Αττική ως πολυδιάστατο προορισμό διακοπών μικρής διάρκειας, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση από την Προϊσταμένη του Τμήματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής, κα Μαρία Παντελούς, η οποία έδωσε έμφαση στους κοντινούς νησιωτικούς προορισμούς, στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, σε διάφορες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, στην τοπική γαστρονομία και τις διακοπές με σκάφος. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα πιο πρόσφατα  videoτουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής: “Perfect Ten” και “Attica’s Islands”. Η παρουσίαση συνέχισε με την εκπρόσωπο του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (ACVB), η οποία προχώρησε σε ανάλυση του ρόλου του ΑCVB, τους στόχους τους, την πορεία τους μέχρι σήμερα και τα μελλοντικά τους σχέδια. Επίσης, παρείχε μια σε βάθος ανάλυση των διάφορων τοποθεσιών οι οποίοι μπορούν να υποστηρίξουν τη διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων. Οι φιλοξενούμενοι, στο τέλος της παρουσίασης έλαβαν το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής (τουριστικοί οδηγοί, χάρτες και videos).

Οι συμμετέχοντες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στις δυνατότητες των Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής για τον Συνεδριακό τουρισμό και τον Τουρισμό Κινήτρων, Εκδηλώσεων και διακοπών αναψυχής. Έδειξαν ενθουσιασμό για τις τοποθεσίες που επισκέφθηκαν, τους φιλόξενους ανθρώπους, όπως επίσης και το πολύ ζεστό κλίμα για τον μήνα Σεπτέμβριο. Εντυπωσιάστηκαν από την πληθώρα των διαφορετικών εμπειριών που ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει στην Περιφέρεια Αττικής, σε τόσο σύντομη απόσταση ταξιδίου (μέγιστης διάρκειας 2μιση ωρών) από το κέντρο της πόλης. Η Αθήνα και η Αττική μπορούν δικαίως να συμπεριληφθούν μέσα στους πρώτους ιδανικότερους Ευρωπαϊκούς προορισμούς για τη διοργάνωση ταξιδιών συνεδριακού τουρισμού και τουρισμού κινήτρων και εκδηλώσεων, καθώς μπορούν να συνδυάσουν με άνεση μια επαγγελματική διαμονή μερικών ημερών στο κέντρο με μια αντίστοιχη διαμονή αναψυχής κατ’ ελάχιστον 2-3 ημερών ακόμη σε κάποιο κοντινό νησί.

Οι προσφερόμενες επιλογές και ανέσεις είναι απεριόριστες: Από ορειβασία, σε διακοπές με σκάφος και περιήγηση στα κοντινά νησιά, με παραδοσιακό αλλά και μοντέρνο χαρακτήρα, από πολιτιστικές και γαστρονομικές περιηγήσεις σε αθλητικές διοργανώσεις, για κάθε εποχή και για κάθε προϋπολογισμό, η Αττική προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες σε κάθε επισκέπτη. Ως προορισμός, συνδυάζει το προφίλ μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής μεγαλούπολης με ένα καλειδοσκόπιο ανέσεων αναψυχής και προσκαλεί όλους τους επισκέπτες της σε ένα αέναο ταξίδι ανακάλυψης!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.