Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης Διεθνές Συνέδριο “Εκθέσεις: Νέες προσεγγίσεις” στο...

Με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης Διεθνές Συνέδριο “Εκθέσεις: Νέες προσεγγίσεις” στο Μουσείο Καζαντζάκη στη Μυρτιά

Celestyal Cruises

Με την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Κρήτης ξεκινούν το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 οι εργασίες του Ετήσιου Συνεδρίου της Διεθνούς Επιτροπής Μουσείων Λογοτεχνών και Συνθετών  (ICLM) του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), που για πρώτη φορά φιλοξενείται στη χώρα μας.
Το Συνέδριο, που έχει θέμα «Εκθέσεις. Νέες Προσεγγίσεις» (“Exhibitions. New Insights”), συνδιοργανώνεται από το Ελληνικό Τμήμα του ΙCOM και το Μουσείο Καζαντζάκη και οι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Μουσείου, στη Μυρτιά Ηρακλείου, από 15 έως 20 Σεπτεμβρίου 2017.
Το θέμα του φετινού Συνεδρίου έχει στόχο να συμβάλει στην ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στις μέρες μας τα Μουσεία Λογοτεχνών και Συνθετών και, παράλληλα, να παρουσιάσει τις  προοπτικές που υπάρχουν  για την οργάνωση σύγχρονων εκθέσεων. Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν ομιλητές από την Ελλάδα, τη Ρωσία, την Ουγγαρία, την Ουκρανία, την Εσθονία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Λετονία, την Ιρλανδία, την Ταϊβάν, την Ολλανδία, την Κροατία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, την Αυστρία και την Ιαπωνία.
Προσκεκλημένος ομιλητής στο συνέδριο είναι ο καθηγητής αρχαιολογίας και διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Νικόλαος Σταμπολίδης.
Παράλληλα και προκειμένου να γνωρίσουν οι εκπρόσωποι των μουσείων του εξωτερικού τα ελληνικά μουσεία και τα αρχεία λογοτεχνών και συνθετών, διοργανώνεται έκθεση (poster exhibition) στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Καζαντζάκη στην οποία λαμβάνουν μέρος οι παρακάτω φορείς:
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης/Αρχείο Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
Αρχείο ΕΡΤ
Βιβλιοθήκη της Βουλής
Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη
ΓΑΚ, Ιστορικό Αρχείο Κρήτης
Γενάδειος Βιβλιοθήκη
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης – Αρχείο Νικηφόρου Βρεττάκου
Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος
Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου
ΕΛΙΑ
Ιστορικό και Λογοτεχνικό Αρχείο Καβάλας
Ιστορικό Μουσείο Κρήτης
Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας «Λίλιαν Βουδούρη»
Μουσείο «Λυχνοστάτης»
Μουσείο Μπενάκη – Ιστορικά Αρχεία

Η διοργάνωση του συνεδρίου εντάσσεται στον εορτασμό του Έτους Νίκου Καζαντζάκη, όπως έχει ανακηρυχθεί το 2017 από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.