Αρχική Δήμοι Σε κανονικούς ρυθμούς έχουν επιστρέψει οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στην Κω

Σε κανονικούς ρυθμούς έχουν επιστρέψει οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στην Κω

Celestyal Cruises

Με τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα στο νησί της Κω λόγω του σεισμού της 21ης Ιουλίου, ο Δήμαρχος Κω έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Σε κανονικούς ρυθμούς έχουν επιστρέψει οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού μετά τον ισχυρό σεισμό στην περιοχή μας, χάρη στην άμεση κινητοποίηση του Δήμου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων .
Παρά το γεγονός ότι ο σεισμός ήταν μεγάλος, δεν υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια, το σύνολο των τουριστικών υποδομών άντεξε και οι επισκέπτες συνεχίζουν κανονικά τις διακοπές τους.
Έχουν γίνει έλεγχοι σε όλα τα Δημόσια κτίρια από τεχνικά κλιμάκια που μετέβησαν στην περιοχή μας για τον σκοπό αυτό, ενώ το σύνολο των ξενοδοχειακών και τουριστικών υποδομών είναι ασφαλή και λειτουργούν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά από την πρώτη ημέρα και η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την υπόλοιπη Ελλάδα γίνεται από το λιμάνι της Κεφάλου, μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες στο κεντρικό λιμάνι.
Ο Δήμος Κω διαμόρφωσε άμεσα νέες εγκαταστάσεις για τον διαβατηριακό έλεγχο στο λιμάνι της Κω και η εξυπηρέτηση των επισκεπτών και όσων ταξιδεύουν γίνεται κανονικά και χωρίς προβλήματα.
Οι δρόμοι είναι σε άριστη κατάσταση, οι ζημιές περιορίζονται σε παλιά κτήρια, τα οποία και έχουν εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές, ενώ η τροφοδοσία του νησιού γίνεται κανονικά.
Η Κως δοκιμάστηκε σκληρά, αλλά άντεξε. Είναι ο τρίτος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα και περιμένει να υποδεχθεί τους φίλους της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.