Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Μουσείου Τουρισμού – η απαρχή

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Μουσείου Τουρισμού – η απαρχή

Η παρουσίαση του «Μουσείου Τουρισμού – η Απαρχή» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, στο St. George Lycabettus, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Τσακίρης, ο Πρόεδρος του FedHatta κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, πολλοί επίσημοι και πλήθος κόσμου.

Στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής το 2000 ο Σύνδεσμος Ελληνίδων στον Τουρισμό ανακοίνωσε την ίδρυση Μουσείου Τουρισμού, μια προσπάθεια του στήριξαν έκτοτε ο ΕΟΤ, το Υπουργείο Πολιτισμού, Πρεσβείες και προσωπικότητες από τον πνευματικό και καλλιτεχνικό χώρο.

Στόχος της ίδρυσης του Μουσείου είναι να αξιοποιηθούν και να εκτεθούν με τον πλέον σύγχρονο και λειτουργικό τρόπο τα ντοκουμέντα που συνέθεσαν τον ελληνικό τουρισμό τα τελευταία 60 χρόνια.

Η λειτουργία του Μουσείου Τουρισμού θα δημιουργήσει ένα πόλο έλξης για τους Έλληνες, ξένους τουρίστες ερευνητές και φοιτητές και επίσης θα αποτελέσει τον πυρήνα ενημέρωσης της νέας γενιάς για την ιστορική διαδρομή του τουρισμού ως δραστηριότητα από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα.

Η απαρχή του Μουσείου στεγάζεται στην οδό  Δεινοκράτους 1α στο Κολωνάκι και είναι ένας διαδραστικός χώρος ο οποίος θα πλαισιωθεί από ερευνητικές-εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες με σκοπό την ανάπτυξη της τουριστικής συνείδησης. Οι θεματικές ενότητες που παρουσιάζονται μέσω αντιπροσωπευτικών αντικειμένων είναι: Η αρχιτεκτονική στον τουρισμό ( Ξενία), Η Ξενοδοχία, Τα Φεστιβάλ, Τα Ταξιδιωτικά Γραφεία, Ο θαλάσσιος Τουρισμός, Η ολυμπιακή αεροπορία κ.α

Το σήμα του Μουσείου έχει φιλοτεχνήσει ο Αλέκος Φασιανός

Ο Σύνδεσμος Ελληνίδων στον Τουρισμό ιδρύθηκε το 1977 από μία ομάδα γυναικών που απασχολούνται στον τουρισμό επιχειρηματικά, επαγγελματικά και επιστημονικά.

Μέχρι σήμερα πέραν της συμμετοχής του σε εκθέσεις και διεθνή συνέδρια έχει διοργανώσει σεμινάρια επιμόρφωσης και έχει χορηγήσει υποτροφίες σε παιδιά εργαζομένων στον τουρισμό.

Μέλος του International Federation of Women Travel Organizations το 2006 φιλοξένησε στην Αθήνα το ετήσιο συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν 300 μέλη γυναίκες decision maker από όλο τον κόσμο καθώς και δημοσιογράφοι του διεθνούς τουριστικού τύπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.