Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Νέοι αρχιτέκτονες συνθέτουν τη δική τους ψηφιδωτή εικόνα της Αθήνας σε ένα...

Νέοι αρχιτέκτονες συνθέτουν τη δική τους ψηφιδωτή εικόνα της Αθήνας σε ένα τριήμερο αφιερωμένο στο κοινό

Celestyal Cruises

Το Arch Points επανέρχεται στην Αθήνα διαχέοντας αρχιτεκτονικά ερεθίσματα στην πόλη (9, 10 και 11 Ιουνίου). Φέτος, 37 νέοι αρχιτέκτονες συμμετέχουν στο Arch Points και περιμένουν το κοινό στους χώρους εργασίας τους, σχεδιάζουν και παρουσιάζουν προτάσεις μικρής κλίμακας για την πόλη ενώ θα οργανωθούν και πέντε αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις.

Πίσω από την ιδέα βρίσκεται η αρχιτεκτονική ομάδα 4k (Δέσποινα Βουτέρη, Θάλεια Νινιού, Γεωργία Πουλοπούλου) που στεγάζεται στο γραφείο της οδού Κανάρη 14, εκεί όπου και ώς το 2012 βρισκόταν το αρχιτεκτονικό γραφείο του μεγάλου αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Δεκαβάλλα.

«Συνειδητοποιώντας τα τελευταία χρόνια ότι υπάρχει ένα νέο κλίμα, νέα δεδομένα και τελικά μια νέα καθημερινότητα σε ό,τι αφορά την αρχιτεκτονική δραστηριότητα στην Αθήνα, οργανώσαμε τη χρονιά που πέρασε για πρώτη φορά το Arch Points», λένε οι αρχιτέκτονες Δέσποινα Βουτέρη, Θάλεια Νινιού και Γεωργία Πουλοπούλου του γραφείου 4k. «Μπήκαμε στη διαδικασία της διοργάνωσης, έχοντας την ανάγκη για επικοινωνία και αλληλεπίδραση εξίσου με κοινό και συναδέλφους αρχιτέκτονες. Και μπορούμε να πούμε με χαρά ότι αυτό που ξεκίνησε από εμάς σαν ένα “πείραμα” για να εξετάσουμε νέους δημιουργικούς τρόπους να συνεργαστούμε μεταξύ μας, αλλά και να ξαναγνωρίσουμε την πόλη μας, το κοινό το αγκάλιασε από την αρχή με μεγάλο ενθουσιασμό».

Είναι ενδιαφέρον ότι η συμμετοχή πολλών γραφείων στη φετινή διοργάνωση δημιουργεί μια ώσμωση όχι αμελητέα. «Στόχος, λοιπόν, ήταν και παραμένει να δημιουργηθεί ένας διάλογος με όλους όσοι ενδιαφέρονται για την αρχιτεκτονική και την πόλη, αλλά και η δημιουργία ενός δικτύου νέων συναδέλφων», λένε από το γραφείο 4k. «Μια συνολική αναζήτηση θεμάτων του χώρου και της πόλης που θα μπορούσαν να συγκροτήσουν μελλοντικά το ιδίωμα της αθηναϊκής αρχιτεκτονικής κοινότητας». Οι ξεναγήσεις θα γίνουν στη διάρκεια του τριημέρου στο κέντρο και σε αστικές συνοικίες, όπως Κυψέλη και Εξάρχεια. Αναλυτικά, το πρόγραμμα, τα 15 αρχιτεκτονικά γραφεία που συμμετέχουν καθώς και όλες τις λεπτομέρειες θα τα βρείτε στο www.archpoints.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.