Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 1 δισ. ευρώ “δίνει” η Ελλάδα στην Airbnb

1 δισ. ευρώ “δίνει” η Ελλάδα στην Airbnb

Την ίδια στιγμή που το μεγαλύτερο πρόβλημα, στο “ακανθώδες” θέμα του airbnb εντοπίζεται στη νομοθεσία που δεν διαχωρίζει με ευδιάκριτο τρόπο την αστική από την τουριστική μίσθωση, η δημοφιλής πλατφόρμα κερδίζει συνεχώς έδαφος ενισχύοντας την παρουσία της στην Ελλάδα.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, από στελέχη της αγοράς του τουριστικού κλάδου, τα έσοδα του airbnb στην Ελλάδα υπολογίζονται στα 1 δισ. ευρώ, τη στιγμή που τα έσοδα, από τις συνολικές διανυκτερεύσεις ανέρχονται στη χώρα μας ανέρχονται σε 8 δισ. ευρώ.  

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το airbnb αριθμεί στην Ελλάδα περίπου 50.000 κατοικίες – δωμάτια, εκ των οποίων τα 8.000 εντοπίζονται στην περιοχή της Αθήνας (Αττική), ενώ η ετήσια αύξηση – ανάπτυξη υπολογίζεται στο 40%. Παρόμοια είναι τα στατιστικά στοιχεία και για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η μέση τιμή ενός καταλύματος, στην Ελλάδα, του airbnb είναι υψηλότερη από τη μέση τιμή ενός ξενοδοχειακού καταλύματος

Πηγή: http://www.emea.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.