Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τετρακόσιες ογδόντα έξι (486) Ελληνικές ακτές και δώδεκα (12) μαρίνες κέρδισαν φέτος...

Τετρακόσιες ογδόντα έξι (486) Ελληνικές ακτές και δώδεκα (12) μαρίνες κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” -2η η Ελλάδα Παγκοσμίως

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών. Με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 25% των νέων βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 71 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.574 ακτές,  662 μαρίνες και 50 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

Φέτος, χρονιά που έχει χαρακτηρισθεί από το Διεθνή Οργανισμό Τουρισμού ως Διεθνές Έτος Αειφόρου Τουρισμού για την Ανάπτυξη, η «Γαλάζια Σημαία», το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 30 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα.

Η ετήσια αναγγελία των βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία ακτών και μαρινών της χώρας μας πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, τη Δευτέρα 15 Μαϊου, στην Αθήνα. Συγκεκριμένα στην βραβευμένη παραλία του Δήμου Γλυφάδας πραγματοποιήθηκε το πρωί εκδήλωση εκπαιδευτικού χαρακτήρα με την συμμετοχή περισσότερων από εκατό παιδιών και εκπαιδευτικών από τα σχολεία της περιοχής. Τα παιδιά συμμετείχαν σε διαδραστικά εργαστήρια και παρακολούθησαν ναυαγοσωστική επίδειξη.

Η δεύτερη φάση της εκδήλωσης, που περιλάμβανε και την ανακοίνωση των βραβευμένων ακτών και μαρινών, έγινε το απόγευμα στο Glyfada Golf Gardens με παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού.

Απεύθυναν χαιρετισμούς:

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κος Σωκράτης Φάμελλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κος Γιάννης Τσιρώνης,  η Γενική Γραμματέας Τουρισμού, κα Βασιλική Κουρνέτα, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, κος Δημήτρης Τρυφωνόπουλος ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κος Ιωάννης Μπασκόζος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κος Γεώργιος Πατούλης, η κα Ελίζα Τσολάκου εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αθηναίων, ο Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κος Αλέξανδρος Βασιλικός, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ, κος Γεώργιος Βερνίκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας, κος Σταύρος Κατσικάδης, ο Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ κος Μάνος Κόνσολας, και ο καθηγητής τουριστικής ανάπτυξης και τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κος Πάρης Τσάρτας.

Ακολούθησαν εισηγήσεις από τον κο Γιώργο Δρακόπουλο σύμβουλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, από τον κο Δημήτρη Μητσάτσο, Γενικό Διευθυντή της HELMEPA (που χειρίστηκε το πρόγραμμα στην Ελλάδα μεταξύ 1987-200), από την κα Αλίκη Βαβούρη, τέως Υπεύθυνη Συντονισμού του Προγράμματος ΓΣ και τον κο Νίκο Πέτρου, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος για την περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE) που είναι ο Διεθνής Συντονιστής της “Γαλάζιας Σημαίας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.