Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά BIT 2017, Μιλάνο: Νέα εκδοχή με αλλαγές, Ελληνικές συμμετοχές και θετικές προοπτικές

BIT 2017, Μιλάνο: Νέα εκδοχή με αλλαγές, Ελληνικές συμμετοχές και θετικές προοπτικές

Η επίσημη πρώτη εμφάνιση της νέας εκδοχής της διεθνούς έκθεσης Τουρισμού BIT 2017 (2-4 Απριλίου 2017)  σηματοδότησε την παρουσία Ελληνικών προορισμών και τουριστικών επιχειρήσεων στην καρδιά της Βόρειας Ιταλίας.
1.500 hosted buyers, 2.000 εταιρίες και φορείς και δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες του Τουρισμού στήριξαν την προσπάθεια των διοργανωτών για ολική αναδόμηση της έκθεσης Τουρισμού στο Μιλάνο.

Οι νέες ημερομηνίες,  θέλουν την έκθεση να μετακομίζει από το Φεβρουάριο στις αρχές Απριλίου με έναρξη, μάλιστα, Κυριακή, πράγμα σπάνιο για εκθέσεις Τουρισμού.
Η αλλαγή εκθεσιακού χώρου από το παραδοσιακό Rho Fiera Milano στο σύγχρονο Fiera Milano Expo και το εντυπωσιακό MICO που θεωρείται ένα εκ των μεγαλύτερων συνεδριακών κέντρων στην Ευρώπη, συνοδεύτηκε από την αναδιάρθρωση της έκθεσης σε 4 βασικές ενότητες, Leisure, Luxury, MICE και Destination Sport με την ανάλογη βαρύτητα να αποδίδεται σε  θεματικές περιοχές για το γαμήλιο Τουρισμό, τη γαστρονομία και την τεχνολογία.

Από Ελληνικής πλευράς, τα αισιόδοξα μηνύματα για αύξηση των πτήσεων από Ιταλία και των οδικών αφίξεων έρχονται να δικαιώσουν  όσες περιοχές και επιχειρήσεις συμμετείχαν, φέτος, στην έκθεση, συγκεντρωμένες αυτή τη φορά  σε έναν ενιαίο χώρο, «θεραπεύοντας» την αδυναμία των οργανωτών στα περασμένα έτη που έτειναν να διασκορπίζουν τις Ελληνικές συμμετοχές μέσα στο pavilion.

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  που φιλοξένησε στο μοντέρνο περίπτερο της, 20 προορισμούς των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων μεταξύ των οποίων, τη Ρόδο, την Κάρπαθο, τη Μύκονο, την  Ίο, την Αντίπαρο, την Αστυπάλαια, τη Σέριφο, την Τήνο, την Κω, τη Μήλο και την Πάρο.

Σε επίπεδο Ελληνικών προορισμών, συμμετείχαν, επιπλέον, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η  Σκιάθος, η Χαλκιδική και η Καβάλα, ενώ το στίγμα τους έδωσαν με την εκθεσιακή τους παρουσία, ξενοδοχεία πολυτελείας όπως το Aqua Grand της Ρόδου και ξενοδοχεία του ομίλου Μαντωνανάκη

Η Ελληνική παρουσία συμπληρώθηκε κατάλληλα με την παρουσία του Γραφείου ΕΟΤ Μιλάνου σε ειδικό section της έκθεσης με προκαθορισμένες συναντήσεις με δημοσιογράφους, bloggers και επαγγελματίες του Τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.