Αρχική Αθλητικά Παγκόσμια Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας

Παγκόσμια Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας

Τάκης Φύσσας, πρεσβευτής της Ελλάδας στο διεθνές κοινωνικό πρόγραμμα
  • Η αφοσίωση στις βασικές ανθρώπινες αξίες ένωσε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
  • Ο Τάκης Φύσσας, πρεσβευτής της Ελλάδας στο διεθνές κοινωνικό πρόγραμμα «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία», αντάλλαξε το βραχιόλι της Φιλίας με μικρούς ποδοσφαιριστές.

Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδοσφαίρου και Φιλίας που προάγουν την ειρήνη, τη φιλία, την ισότητα και τον υγιεινό τρόπο ζωής, ξεκίνησαν εχθές στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική. Δεκάδες χιλιάδες παιδιά και ενήλικες συμμετείχαν σε φιλικούς αγώνες, ανοιχτές εκπαιδευτικές συναντήσεις, μαραθώνιους και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ γνωστοί ποδοσφαιριστές, προπονητές, οικοδεσπότες και καλλιτέχνες βρέθηκαν κοντά τους και στήριξαν με την παρουσία τους αυτόν τον σημαντικό θεσμό.

Στην Ελλάδα, η Παγκόσμια Ημέρα του Ποδόσφαιρου και της Φιλίας γιορτάστηκε σε κλίμα ενθουσιασμού και χαράς με έναν παιδικό φιλικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του CAMPEON football club, στο Μαρούσι. Ο Διευθυντής της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού, κ. Παναγιώτης Φύσσας, πρεσβευτής της Ελλάδας στο Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία», παρευρέθηκε στην εκδήλωση και αντάλλαξε το βραχιόλι της Φιλίας με τους μικρούς παίκτες. Τον κ. Φύσσα συνόδευαν οι δύο μικροί πρεσβευτές της Ελλάδας που θα ταξιδέψουν τον Ιούνιο μαζί του, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Football For Friendship International Championship στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Ο μικρός Μάρκος Σπαθάρης, από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού, θα είναι ο Έλληνας παίκτης που θα διαγωνιστεί με την Μπλε Ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου για τη Φιλία και ο Θανάσης Γεωργούλας, μαθητής του φροντιστηρίου ξένων γλωσσών «Ευρωδύναμη», που θα έχει τον ρόλο του δημοσιογράφου-ανταποκριτή.

«Ο Παναθηναϊκός συμμετέχει ενεργά σε κάθε προσπάθεια που φέρνει το ποδόσφαιρο και τις αξίες του πιο κοντά στα νέα παιδιά. Και για εμένα προσωπικά, είναι μεγάλη χαρά και τιμή να συμμετέχω σε αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία της Gazprom. To Κοινωνικό Παιδικό Πρόγραμμα «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» ενώνει μικρούς και μεγάλους με τις βασικές ανθρώπινες αξίες και τα αθλητικά ιδεώδη και δίνει σε όλο τον κόσμο την ευκαιρία να γνωρίσει τον μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου. Σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα του Ποδοσφαίρου και τη Φιλίας, μέσα από μια σεμνή και χαρούμενη εκδήλωση, μεταδώσαμε και εμείς από την Ελλάδα το μήνυμα της φιλίας, της ειρήνης, του σεβασμού της διαφορετικότητας. Ανυπομονώ να ταξιδέψω με τους μικρούς Έλληνες πρεσβευτές, τον Μάρκο και τον Θανάση, στην Αγία Πετρούπολη και να ζήσουμε μαζί αυτή τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει το Football for Friendship», δήλωσε ο κ.Φύσσας.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Ποδόσφαιρου και της Φιλίας ανακηρύχθηκε το 2014 από τους νεαρούς πρεσβευτές του Διεθνούς Παιδικού Κοινωνικού Προγράμματος «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» με την υποστήριξη της FIFA και της UEFA. Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας όλοι όσοι μοιράζονται σημαντικές αξίες, όπως η ισότητα, η ειρήνη και ο σεβασμός για άλλους πολιτισμούς, φορούν ένα μπλε-πράσινο βραχιόλι Φιλίας στο χέρι τους. Το μπλε κορδόνι του βραχιολιού συμβολίζει τον ήσυχο ουρανό και το πράσινο συμβολίζει το γήπεδο του ποδοσφαίρου, που είναι προσβάσιμο σε όλους.

Φέτος, το βραχιόλι Φιλίας φόρεσαν πρώτοι ο Hugo Tinelli, ο κορυφαίος παραγωγός της τηλεόρασης στην Αργεντινή, ο Xu Li, αρχισυντάκτης του πρακτορείου ειδήσεων στην Κίνα, ο γνωστός προπονητής Miodrag Bozhevich από τη Σερβία, ο Kevin Bloom, διαιτητής της FIFA από τις Κάτω Χώρες. Στις εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν διάσημοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Σέρβος αμυντικός Branislav Ivanovich, ο Ρώσος τερματοφύλακας Yuri Lodygin από την FC Zenit (Αγία Πετρούπολη, Ρωσία) και ο Ολλανδός επιθετικός Dirk Kuyt από την FC Feyenoord (Ρότερνταμ, Κάτω Χώρες).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.