Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση της νέας Γενικής Προξένου της Τουρκίας, κας Oya Yazar, και του...

Συνάντηση της νέας Γενικής Προξένου της Τουρκίας, κας Oya Yazar, και του Προέδρου του ΕΤΕΕ, κ. Παναγιώτη Κουτσίκου

Τη Δευτέρα, 24/4/2017, πραγματοποιήθηκε επίσημη συνάντηση στα γραφεία του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου μεταξύ της νέας Γενικής Προξένου της Τουρκίας, κα. Oya Yazar, και του Προέδρου του ΕΤΕΕ, κ. Παναγιώτη Κουτσίκου.

Ο Πρόεδρος ευχήθηκε στη νέα Πρόξενο να έχει επιτυχία στο έργο της. Το δε Επιμελητήριο θα είναι αρωγός στις προσπάθειές της.

Ακολούθως, ο κ. Κουτσίκος ανέλυσε σε βάθος τις ελληνοτουρκικές επιχειρηματικές συνεργασίες, καθώς επίσης έδωσε έμφαση στη συμβολή της για την αύξηση των τουρκικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Το συνολικό εμπόριο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας έφθασε το 2016 τα 3,1 δις ευρώ, έχοντας μία πτώση της τάξεως του 38% σε σχέση με το 2014.

Η πολιτική σταθερότητα, ιδίως μετά το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στη Τουρκία, όπου νικητής των εκλογών ήταν ο κ. Erdoğan, έχει πολύ μεγάλη σημασία για την αύξηση των επιχειρηματικών συναλλαγών και των επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος του ΕΤΕΕ ευχαρίστησε τη Γενική Πρόξενο για τη παρουσία της στα γραφεία του Επιμελητηρίου και τη παρακάλεσε να μεταφέρει στη κυβέρνησή της την αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου για την επίτευξη πολιτικής ηρεμίας, που αυτή αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα σταθεροποιητικό παράγοντα για τις επιχειρήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.