Αρχική Αγροτικά προϊόντα O Mikail Houari νέος Πρόεδρος για Αφρική και Μέση Ανατολή της...

O Mikail Houari νέος Πρόεδρος για Αφρική και Μέση Ανατολή της Airbus

O Mikail Houari νέος Πρόεδρος για Αφρική και Μέση Ανατολή της Airbus

O Mikail διαδέχεται τον Habib Fekih που συνταξιοδοτείται μετά από 30 έτη

Η Airbus επέλεξε τον Mikail Houari, 50 ετών, σαν Πρόεδρο για την περιοχή της Αφρικής και Μέσης Ανατολής. Ο κ. Houari που προηγουμένως κατείχε τη θέση του Deputy President για Αφρική και Μέση Ανατολή, διαθέτει εμπειρία άνω των 25 ετών σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα αυτό. Στο νέο του ρόλο θα καθοδηγεί τον επιχειρησιακό τομέα και την ανάπτυξη εργασιών για όλη τη περιοχή.

Ο κ. Houari ξεκίνησε τη καριέρα του στην  Alcatel, όπου εργάσθηκε σε Ισπανία, Κίνα και Λατινική Αμερική. Στη συνέχεια εντάχθηκε στην Thales, όπου ασχολήθηκε εντατικά με την ανάπτυξη εργασιών στη Σαουδική Αραβία, και συνέχισε μετά στη SCADA ως επικεφαλής των πωλήσεων προϊόντων και υπηρεσιών παγκοσμίως. Εν συνεχεία εντάχθηκε στην Airbus το 2005, ως Αν. Πρόεδρος για την Λατινική Αμερική, με τομέα ευθύνης το τομέα των αμυντικών συστημάτων από όπου μετακινήθηκε στα Η.Α.Ε. στο ίδιο αντικείμενο με ευθύνη τη Μέση Ανατολή. Το  2011 ανέλαβε καθήκοντα General Delegate για το Airbus Group, πριν αναλάβει τη θέση του Αν. Προέδρου για Αφρική και Μέση Ανατολή.

«Η μεγάλη εμπειρία του Mikail σε θέματα αγοράς θα τον βοηθήσει να οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων της Airbus στην περιοχή» ανέφερε ο Tom Enders, Chief Executive Officer, της Airbus. «Με την ηγεσία του, η Airbus θα συνεχίσει να επεκτείνει την παρουσία της στη περιοχή αλλά και σε αναδυόμενες αγορές της περιοχής».

Ο Mikail Houari είναι απόφοιτος της Applied Commercial Sciences του Παρισιού και διαδέχεται τον  Habib Fekih, ο οποίος συνταξιοδοτείται μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας στην Airbus.

Το 2006, ο Habib εδραίωσε την Airbus Middle East και ανέλαβε το τίτλο του Προέδρου για Αφρική και Μέση Ανατολή, θέση που διατήρησε ως σήμερα. Στη θητεία του πέτυχε μακρόχρονες συνεργασίες για την  Airbus με κυβερνήσεις, καθώς και εταιρίες του ιδιωτικού τομέα, ενώ συμβούλευσε περιφερειακές αερογραμμές της περιοχής για θέματα επιχειρησιακά και διαχείρισης στόλου.

«Ο Habib Fekih είναι ένα από τα μακροβιότερα και πιο επιτυχημένα στελέχη της Airbus. Υπήρξε ένας από τους αρχιτέκτονες της νέας εμπορικής δομής της Airbus», δήλωσε ο Tom Enders. «Κατά την 30χρονη πορεία του στην Airbus, κατηύθυνε επιτυχημένα την εταιρία σε σημαντική ανάπτυξη στην περιοχή».

Στη διάρκεια της ηγεσίας του Fekih, η Airbus πούλησε περισσότερα από  1.300 αεροσκάφη σε αερογραμμές και εταιρίες μίσθωσης αεροσκαφών στην περιοχή, ανεβάζοντας το μερίδιο αγοράς της σε 60%. Η παρουσία του ήταν καθοριστική στην επίτευξη ποσοστού περίπου 40% επί των συνολικών πωλήσεων του A380 και 35% του of A350.

Κατά τη διάρκεια των 4 τελευταίων δεκαετιών η, Airbus μεταμόρφωσε το τοπίο της αεροδιαστημικής αγοράς στη περιοχή προσφέροντας καινοτόμα και πρωτοποριακά προϊόντα και δημιουργώντας σταθερές διαρκείς επιχειρηματικές και ερευνητικές σχέσεις. Σαν επιλεγμένος συνεργάτης και ηγέτης στο χώρο της αεροναυτικής, η Airbus είναι δεσμευμένη στην επέκταση της παρουσίας της και στη προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών που συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και στο επίπεδο ζωής της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.