Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Α. Θωμόπουλος: «Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στα έσοδα»

Α. Θωμόπουλος: «Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στα έσοδα»

Α. Θωμόπουλος: «Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στα έσοδα»
Celestyal Cruises

Έκκληση στους αγρότες να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων στήνοντας μπλόκα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στα τελωνεία και στις εθνικές οδούς απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εκδήλωσης για την κοπή της πίτας της ΕΞΘ που πραγματοποιήθηκε χθες στο “The Met Hotel”.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη διαφύλαξης της ομαλότητας και της καλής εικόνας του προορισμού ώστε να μην υπάρξουν συνέπειες (π.χ. ακυρώσεις κρατήσεων) και ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, ο κ. Θωμόπουλος κάλεσε την Πολιτεία να συμβάλλει στο διάλογο για την εξεύρεση άμεσων και ουσιαστικών λύσεων προς αποφυγήν του νέου κύματος αγροτικών κινητοποιήσεων.

«Μετά από έναν «ουδέτερο» Ιανουάριο για τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, ελπίζουμε να μην επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο που επηρέασε αρνητικά τον οδικό τουρισμό. Κατανοούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και στεκόμαστε στο πλευρό τους για την επίλυση δίκαιων αιτημάτων τους, είμαστε όμως αντίθετοι στην παρεμπόδιση των μετακινήσεων που μπορεί να βλάψει τον τουρισμό», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος προς τους ξενοδόχους και τα διευθυντικά στελέχη των μονάδων, ο Πρόεδρος της ΕΞΘ προχώρησε στον απολογισμό της περσινής χρονιάς και αναφέρθηκε στις κορυφαίες επιτυχίες του 2016. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αυξημένη προβολή του προορισμού στο εξωτερικό και για τη μεγάλη αποδοχή της ΕΞΘ στα social media με χιλιάδες followers. Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη μνεία στη φιλοξενία εκπροσώπων μεγάλων τουριστικών γραφείων του εξωτερικού, καθώς και εκπροσώπων διεθνούς εμβέλειας ΜΜΕ όπως είναι το BBC και το National Geographic Traveller.

«Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Υπάρχουν περιθώρια για να βελτιώσουμε την υστέρηση στους ξενοδοχειακούς δείκτες (μέση πληρότητα, μέση τιμή δωματίου, έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο) παρά τη μικρή αύξηση που παρουσίασαν οι διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλονίκη» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΞΘ θέτοντας τους στόχους για το 2017 και ευχήθηκε να επιτευχθεί σύντομα συμφωνία με τους θεσμούς και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.