Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Χριστιάνα Καλογήρου: «Απαραίτητο το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των νησιών μας για τη...

Χριστιάνα Καλογήρου: «Απαραίτητο το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των νησιών μας για τη δύσκολη φάση που έχουμε μπροστά μας»

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Σάμο, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος κ. Σταμάτης Ράπτης, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σάμου κ. Νικόλαος Κατρακάζος καθώς και εκπρόσωποι 14 φορέων του νησιού.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου εκφράζοντας τις ιδιαίτερες ευχαριστίες για την προσφορά τους προς τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος και το Λιμενάρχη Σάμου, μεταξύ άλλων αναφερόμενη στο ακτοπλοϊκό σημείωσε: «Το ακτοπλοϊκό έχει βελτιωθεί σημαντικά, αποτέλεσμα των ενεργειών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και από την προηγούμενη και από τη σημερινή κυβέρνηση».

Η κα. Καλογήρου επισήμανε την ανάγκη για ένα Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των νησιών, ιδίως ενόψει της προεδρίας της Μάλτας στην Ε.Ε., με στόχο την άρση των ανισοτήτων και τη διευκόλυνση της αναπτυξιακής προσπάθειας και είπε χαρακτηριστικά: «Τα νησιά μας έχουν απόλυτη ανάγκη από ένα Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, ιδιαίτερα για τη δύσκολη φάση που έχουμε μπροστά μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου στην τοποθέτησή του ζήτησε από τον Υπουργό Ναυτιλίας τη διασύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας την αναπτυξιακή της σημασία. Επίσης, παρουσίασε τα θέματα που απασχολούν τα νησιά της Π.Ε. Σάμου και κατέληξε: «Είναι επιβεβλημένη η παρέμβαση της Πολιτείας ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες για τον εξορθολογισμό των ναύλων μεταφοράς οχημάτων και επιβατών από και προς τα νησιά μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.