Αρχική Αθλητικά H ελληνική χιονοδρομία και στα αλπικά

H ελληνική χιονοδρομία και στα αλπικά

«Χρυσός» ο Γιάννης Πρώιος, δύο φορές
«ασημένια» η Σοφία Ράλλη, στην Βοσνία

Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση για την ελληνική χιονοδρομία, στα αλπικά αγωνίσματα, στους διεθνείς αγώνες της Βοσνίας, στην πίστα της Ράβνα Πλάνινα, κερδίζοντας μετάλλια.
 
Την πρώτη μέρα ο Γιάννης Πρώιος και η Σοφία Ράλλη κέρδισαν το χρυσό και αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα, στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης. Ο έλληνας πρωταθλητής με δύο καταπληκτικές κούρσες, ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και νίκησε αθλητές με καλύτερους βαθμούς FIS. Ο τελικός χρόνος 1:29,51 με 30,06 βαθμούς FIS. Στον αγώνα συμμετείχαν 96 αθλητές από 16 χώρες.

Στην κατηγορία γυναικών, η Σοφία Ράλλη επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την αγωνιστική της ποιότητα και κέρδισε το αργυρό σε ένα αγώνα με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Ο συνολικός χρόνος της 1:38,66.

Την δεύτερη μέρα των αγώνων η Σοφία Ράλλη στην τεχνική κατάβαση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μας έχασε για μόλις 0,21 δεύτερα την πρώτη θέση και το χρυσό. Ο συνολικός της χρόνος ήταν 1:46,69 και οι βαθμοί της βελτιωμένοι περαιτέρω.

Στους άντρες –στην ίδια διοργάνωση- ο Γιάννης Αντωνίου, ήταν ο καλύτερος έλληνας. Τερμάτισε 7ος με συνολικό χρόνο 1:38,18 και 2,76 διαφορά από τον πρώτο νικητή. Ήταν η καλύτερη επίδοσή του τη φετινή περίοδο και θα του βελτιώσει τη διεθνή βαθμολογία. Αντίθετα ο Γιάννης Πρώιος βγήκε έξω στην πρώτη διαδρομή.

Είχαν προηγηθεί δύο ακόμα πολύ καλές εμφανίσεις του Γιάννη Πρώιου, στην Αυστρία και την Ιταλία. Σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα, με μια από τις καλύτερες φετινές επιδόσεις του στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης, στο Kuetai της Αυστρίας, ο αθλητής του Άργους Ορεστικού τερμάτισε 24ος ανάμεσα σε 64 τερματίσαντες αθλητές, με 42,81 βαθμούς FIS και με μόλις 3,47 δεύτερα διαφορά από τον συνολικό χρόνο του νικητή του αγώνα.

Νωρίτερα στο Μόντε Κρότσε της Ιταλίας (9-10.12.2016), ο Γιάννης Πρώιος είχε την καλύτερη επίδοση από τους έλληνες αθλητές. Με συνολικό χρόνο 1:33,61 και 36,11 β. FIS κατετάγη, σε ένα πολύ δυνατό αγώνα τεχνικής κατάβασης, στην 14η θέση.
Η Σοφία Ράλλη, στο ίδιο αγώνισμα, θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο από την 18η θέση και τους 68,52 βαθμούς αλλά είχε κακή Α διαδρομή, ο συνολικός χρόνος της 1:37,39.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.