Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ξεκίνησαν οι επισκέψεις των γυναικών προσφύγων σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους της...

Ξεκίνησαν οι επισκέψεις των γυναικών προσφύγων σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής

Με την συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και των αλληλέγγυων γυναικών του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων Ελληνικού, ξεκίνησαν οι επισκέψεις των γυναικών προσφύγων σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής. Πρώτη επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου και την ευρύτερη περιοχή.

 Οι γυναίκες πρόσφυγες βιώνουν τη δυσκολία της προσφυγιάς, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να αντιμετωπίσουν και ένα πλήθος προβλημάτων, που σχετίζονται με την έμφυλη διάκριση. Παράλληλα, βρίσκονται διαρκώς σε μια αναμέτρηση με μια καθημερινότητα χωρίς εναλλαγή. Κατά συνέπεια, η γνωριμία τους με τον τόπο που τις φιλοξενεί και την ιστορία του, θεωρήσαμε ότι αναμένεται να δώσει στις γυναίκες πρόσφυγες μια πνοή πολιτισμού.
Η πρώτη επίσκεψη ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη χάρη στην σοβαρή βοήθεια που πρόσφεραν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου όσο και η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου.
Συνόδευσαν την επίσκεψη οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νικολέτα Δανιά (υπεύθυνη του προγράμματος), Τασούλη Ελισάβετ (Αντιπεριφερειάρχης) ,Νερούτσου Μαρία πολλές αλληλέγγυες γυναίκες του Ελληνικού, και ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών Καπάταης Χρήστος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.