Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εκδόθηκε η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων για το Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση...

Εκδόθηκε η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων για το Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014-2020.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕΑΑ ενημερώνει τους πολίτες ότι εκδόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η πρόσκληση του Υπομέτρου 6.1. «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020 για το έτος 2016 και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους από την Ανατολική Αττική να υποβάλουν αιτήσεις στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη.

Στόχος του προγράμματος ενισχύσεων νέων γεωργών είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις.
Το Υπομέτρο 6.1 συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης) και το Ελληνικό Δημόσιο. Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 241.000.000€. Σύμφωνα με τη κατανομή των πιστώσεων ανά Περιφέρεια, στην Περιφέρεια Αττικής αντιστοιχεί το ποσό των 5.800.000€.
Ως περίοδος υποβολής αιτήσεων ορίζεται το διάστημα από 31-10-2016 έως 30-11-2016. Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στήριξης – φάκελο υποψηφιότητας ηλεκτρονικά. Η αναλυτική περιγραφή του υπομέτρου 6.1 και η διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης των δικαιούχων, αναφέρονται στην με αριθμ. 8585/10-10-2016 Υπουργική Απόφαση που βρίσκεται στους δικτυακούς τόπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  www.minagric.gr και www.agrotikianaptixi.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής www.patt.gov.gr (ακολουθώντας τη διαδρομή Περιφέρεια Αντιπεριφερειάρχες, ΠΕ Ανατολικής Αττικής, Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη).

*Επισυνάπτεται η Περίληψη της 1ης Πρόσκλησης Υποβολής Αιτήσεων Στήριξης έτους 2016.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.