Αρχική Βραβεία Η ICAP Group βράβευσε τις 59 Εταιρείες και τους 12 Ομίλους TRUE...

Η ICAP Group βράβευσε τις 59 Εταιρείες και τους 12 Ομίλους TRUE LEADERS 2015

Βραβεία απένειμε o Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, 
και εκπρόσωποι των ΣΕΒ, ΕΒΕΑ, ΕΣΕΕ, Λέσχης Επιχειρηματικότητας και ΕΑΣΕ.

Η ICAP Group, η μοναδική εταιρεία αναγνωρισμένη ως Rating Agency από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την European Securities and Markets Authority (ESMA), βράβευσε για 6η χρονιά, στις 16 Νοεμβρίου, τις εταιρείες και τους Ομίλους – Ηγέτες βασιζόμενη σε τέσσερα μετρήσιμα κριτήρια με δημοσιευμένα αποτελέσματα. Η λαμπρή τελετή παρουσιάστηκε από την  δημοσιογράφο Μαρία Σαράφογλου και σε αυτή συμμετείχαν κοντά στα 400 Ανώτατα Στελέχη της ελληνικής αγοράς.

Τον κορυφαίο θεσμό True Leaders, έχουν θέσει υπό την Αιγίδα τους τα Υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης και Τουρισμού καθώς και ο ΣΕΒ.

Τα βραβεία απένειμαν μετά από χαιρετισμό που απηύθυναν ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Σέργιος Πιρτσιόλας, και οι κ.κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος – Πρόεδρος ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, Εκτελεστικός  Αντιπρόεδρος ΣΕΒ, Κώστας Ευριπίδης – Πρόεδρος Λέσχης Επιχειρηματικότητας, Νικόλαος Κογιουμτσής –Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και Νικήτας Κωνσταντέλλος – Πρόεδρος της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Πιρτσιόλας, στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του με τη νέα του ιδιότητα, συγχάρηκε, τις επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν αλλά και την ICAP GROUP για την πρωτοβουλία των True Leaders. Επίσης βεβαίωσε τους παρευρισκόμενους, ότι «Το Υπουργείο θα είναι δίπλα σας, να προσπαθήσουμε μαζί να διαμορφώσουμε τους όρους ουτοσώστε να υπάρξουν οι συνθήκες πραγματικά να ανθίσει η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα». Επίσης σημείωσε ότι «Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έχουν συνειδητοποιήσει βαθιά ότι ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της ανάπτυξης και ότι χρειάζεται βαθιά γνώση και μεγάλη μεταρρυθμιστική τόλμη, ώστε να διαμορφώσουμε όλοι μαζί μια νέα κουλτούρα επιχειρηματικότητας και επενδυτικής αντίληψης για το επιχειρηματικό γίγνεσθαι».

Η ICAP Group με ακρογωνιαίο λίθο τις εκδοτικές της πρωτοβουλίες, BUSINESS LEADERS και LEADING EMPLOYERS, αλλά και με αφετηρία τη μεγαλύτερη Βάση Δεδομένων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και το αναγνωρισμένο ICAP Credit Score, διοργανώνει τον Θεσμό Βραβεύσεων True Leaders. Τον μοναδικό Θεσμό που βραβεύει όλους (εταιρείες και ομίλους) όσους πληρούν ταυτόχρονα συγκεκριμένα αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια.

Ειδικότερα και μέσα από ένα σύνολο 14.000 επιχειρήσεων που εξετάστηκαν, μόνον 58 Εταιρείες και 13 Όμιλοι πέτυχαν να διακριθούν ανταποκρινόμενοι ταυτόχρονα στα εξής κριτήρια:

Συμπεριλαμβάνονται στις 500 πιο κερδοφόρες Εταιρείες ή στους 200 Ομίλους για το 2015
Συγκαταλέγονται στις 500 Εταιρείες ή 200 Ομίλους με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και έχουν αυξήσει το προσωπικό τους από το 2014 στο 2015
 Βρίσκονται στις  κορυφαίες θέσεις του Κλάδου τους με βάση τον Κύκλο Εργασιών
 Έχουν υψηλό ICAP Credit Score (Διαβάθμιση Πιστοληπτικής Ικανότητας)
Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΙCAP στην εισαγωγική του Ομιλία, σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις που διακρίθηκαν αξίζουν πολλών συγχαρητηρίων αφού κάλυψαν ταυτόχρονα πολλαπλά και δύσκολα κριτήρια, κόντρα στην αβεβαιότητα και εν μέσω αρνητικών για την οικονομία της Χώρας μας, συγκυριών. Αναφέρθηκε δε στο ευχάριστο γεγονός ότι φέτος, σημειώθηκε ρεκόρ στον αριθμό των Τrue Leaders, που οφείλεται στο ότι όλο και πιο πολλές Εταιρείες πραγματοποιούν τις απαραίτητες προσαρμογές που οδηγούν σε αύξηση της παραγωγικότητας, σε μείωση κόστους και κατ’ επέκταση σε αύξηση του EBITDA και καλυτέρευση της πιστοληπτικής τους ικανότητας.                                         
Τέλος, παρατήρησε ότι οι βραβευθέντες σηματοδοτούν την επιτυχία και εκπροσωπούν την ελπίδα για την ανάπτυξη τόσο της εθνικής μας οικονομίας όσο και της Χώρας μας.

Στη φωτογραφία από Αριστερά: O Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Yφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Σέργιος Πιρτσιόλας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ICAP και Πρόεδρος της ΕΑΣΕ κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, η δημοσιογράφος Μαρία Σαράφογλου, ο Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας κ. Κώστας Ευρυπίδης,  ο Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ICAP κ. Γιώργος Κούρτης, ο Εκτελεστικός  Αντιπρόεδρος ΣΕΒ κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Νικόλαος Κογιουμτσής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.