Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πολιτισμός και Τουρισμός προχωρούν χέρι-χέρι στην Κω-Εβδομάδα Τουρκικού Κινηματογράφου στο νησί.

Πολιτισμός και Τουρισμός προχωρούν χέρι-χέρι στην Κω-Εβδομάδα Τουρκικού Κινηματογράφου στο νησί.

Πολιτισμός και Τουρισμός προχωρούν χέρι-χέρι στην Κω-Εβδομάδα Τουρκικού Κινηματογράφου στο νησί.Στις αρχές του καλοκαιριού οι Δήμαρχοι Κω και Μπόντρουμ (Αλικαρνασσού) εξέπληξαν με την κοινή απόφασή τους να ανακηρύξουν τουριστική ζώνη τους δύο Δήμους, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού.

Η συμφωνία αυτή άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά, να μετουσιώνεται σε κοινές πρωτοβουλίες των δύο δήμων.

Πολιτισμός και Τουρισμός προχωρούν χέρι-χέρι στην Κω και στο Μπόντρουμ.

Η αρχή έγινε με την Εβδομάδα Τούρκικου Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε με ξεχωριστή επιτυχία στην Κω, την εβδομάδα 26 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2016.

Η προβολή των ταινιών η οποία ήταν δωρεάν για το κοινό, ξεκίνησε την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 και διήρκησε μέχρι το Σάββατο 01 Οκτωβρίου.

Το Σάββατο 01 Οκτωβρίου, στον θερινό κινηματογράφο “ΟΡΦΕΑ” της πόλης της Κω, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση της ταινίας “İkinci Şans” με πρωταγωνιστή τον διάσημο Τούρκο ηθοποιό Özcan Deniz. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν 100 Τούρκοι παραγωγοί και στελέχη της Τούρκικης Κινηματογραφικής βιομηχανίας, 15 δημοσιογράφοι και κανάλια της γείτονος χώρας, ενώ επίσημος καλεσμένος ήταν ο πρωταγωνιστής της ταινίας Özcan Deniz και ο συμπρωταγωνιστής του Mesut can Tomay, ενώ παρευρέθηκε και ο Τούρκος ηθοποιός Sarp Levendoğlu και ο γνωστός σκηνοθέτης Murat Secker.

Από τον Δήμο της Κω διοργανώθηκε εκδήλωση υποδοχής στους επισκέπτες στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης της ταινίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εβδομάδα Κινηματογράφου αποτελεί θεσμό για το Δήμο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσού) και στόχος του Αντιδημάρχου Τουρισμού Κω κ. H. Σιφάκη είναι να υπάρχει ελληνική παρουσία και στην αντίστοιχη εβδομάδα κινηματογράφου που διοργανώνεται στην τουρκική πόλη.

Φυσικά η όλη πρωτοβουλία στοχεύει και στην προβολή και προώθηση της Κω στην τουρκική τουριστική αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.