Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Περιφέρεια Αττικής διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης για εκπροσώπους των ΜΜΕ και μεγάλων...

Η Περιφέρεια Αττικής διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης για εκπροσώπους των ΜΜΕ και μεγάλων Τour Operators (T.O.) από Ρωσία, Τουρκία και Ισραήλ

Τριήμερο ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) σχεδίασε και οργάνωσε η Διεύθυνση Τουρισμού της Π.Α. υπό τον συντονισμό της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για την Τουριστική προβολή της Π.Α. κας Ελένης Δημοπούλου.

%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%82-%ce%b1%cf%84%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%822 Οι δημοσιογράφoι, bloggers, εκπρόσωποι  Τ.Ο. και συγγραφείς ταξιδιωτικών εμπειριών που προέρχονταν από τις πλέον σημαντικές νέες αγορές (μη παραδοσιακές), ξεναγήθηκαν επί τριημέρου, από 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου, στα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Αθήνας, αλλά και σε σύγχρονους χώρους πολιτισμού, όπως το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, επισκέφθηκαν με ναυλωμένα σκάφη την Αίγινα, το Σούνιο και όλη την αθηναϊκή Ριβιέρα και γεύτηκαν την γαστρονομία μας σε εστιατόρια με διεθνή αναγνώριση, αλλά και σε παραδοσιακές ταβέρνες.
Στην Αίγινα τους υποδέχθηκαν και τους φιλοξένησαν ο Δήμαρχος κος Δ. Μούρτζης και ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αίγινας Γ. Μούρτζης, προσφέροντάς τους ενημερωτικό υλικό, καθώς και παραδοσιακά προϊόντα του νησιού.      
Οι διαφορετικές εθνικότητες δεν εμπόδισαν κανέναν να απολαύσει τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, που επέτρεψαν ακόμα και το κολύμπι στις αρχές Οκτωβρίου, και να θαυμάσουν τις κρυμμένες ομορφιές της Αττικής και του Σαρωνικού.  
Η Ρωσική αποστολή είχε εκπροσώπους από το ΤΕΖ TOUR, που είναι ένα από τα δέκα  μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία της Ρωσίας, καθώς και από την ιστοσελίδα  HYPERLINK “http://www.atorus.ru” www.atorus.ru, που είναι η ιστοσελίδα του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτορείων της Ρωσίας. Το γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας φρόντισε να εξασφαλίσει  μεγάλη αντιπροσωπευτικότητα.
Η Τουρκική αποστολή αποτελείτο από έξι άτομα, μεταξύ αυτών εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτορείων Setur και Vista, από τα μεγαλύτερα της χώρας. Με την ιδιαίτερη φροντίδα του δυναμικού γραφείου ΕΟΤ της Τουρκίας εξασφαλίστηκε η κάλυψη και αναπαραγωγή του fam trip από το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι της Τουρκίας, το World Travel Channel (WTC).
Η Ισραηλινή αποστολή, αποτελούμενη από δυο σπουδαίους τουριστικούς δημοσιογράφους, της εφημερίδας Maariv και τουριστικών ιστοσελίδων γνώρισε ότι στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο της Αίγινας υπάρχει εβραϊκή συναγωγή – ιστορικό μνημείο στο οποίο και ξεναγήθηκαν .      

Οι τουριστικές αυτές αγορές αποτελούν προτεραιότητα και θεωρούνται σημαντικές λόγω της εγγύτητας τους με τον προορισμού μας, καθώς και των κινήτρων των επισκεπτών τους για ολιγοήμερες διακοπές (short break), γαστρονομικό, πολιτιστικό και θαλάσσιο τουρισμό.
Οι συμμετέχοντες στο ταξίδι αυτό φιλοξενήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο, όπου τους έγινε παρουσίαση από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού και αναλύθηκαν οι πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει ο προορισμός της Περιφέρειας Αττικής. Απαντήθηκαν ερωτήσεις σχετικές με τις διευκολύνσεις, την προσβασιμότητα, τις οικογενειακές διακοπές ή τα εκπαιδευτικά ταξίδια, δόθηκε οπτικοακουστικό υλικό και αντίγραφα εκθεμάτων μουσείου ως αναμνηστικά δώρα.
Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τουριστικής Προβολής κα Ελένη Δημοπούλου έδωσε συνέντευξη στο WTC και στην δημοσιογράφο Demet Yigitbas, προσκαλώντας τους Τούρκους επισκέπτες να προτιμήσουν την Αττική σαν ένα κοντινό και φιλικό προορισμό που ταιριάζει στον τρόπο ζωής τους.      
Παράλληλα, την αντιπροσωπία των δημοσιογράφων συνάντησε και συνομίλησε για θέματα αρμοδιότητας της η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Διεθνών Θεμάτων κα Κατερίνα Παλιού συμβάλλοντας από την πλευρά της στην υλοποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής.
Σε όλες τις συζητήσεις ήταν εμφανής η ικανοποίηση τους από τη φιλοξενία που τους παρείχε η Περιφέρεια Αττικής, αλλά και οι νέες, ξεχωριστές εμπειρίες που απέκτησαν, αφού είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καινούργια μέρη και τις σχετικά άγνωστες γωνιές της.
Η άψογη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με τον ΕΟΤ, καθώς και με τα γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού, με τον Δήμο της Αίγινας, αλλά και με όλους τους επιχειρηματίες που προσέφεραν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους προς όφελος του συνόλου της Αττικής, εξασφάλισε την επιτυχία και αυτού του ταξιδιού εξοικείωσης.
Θερμές ευχαριστίες για την συνεργασία τους και την στήριξή τους, στην Aegean Airlines, στο Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort, στο Electra Metropolis Athens Hotel, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και σε όλους όσους συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην επιτυχία αυτού του ταξιδιού.          
Αναμένονται, όπως όλοι υποσχέθηκαν, εξαιρετικά δημοσιεύματα και εκπομπές που αφορούν την Αττική ως τουριστικό προορισμό, τα οποία, όπως ήδη διαπιστώνεται από τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα είναι πλούσια και εκτενή.                    
                  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.