Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στις 23 Σεπτεμβρίου τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016

Στις 23 Σεπτεμβρίου τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016

east-perth-power-station-hassell-700x400Τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής – International Architecture Awards 2016, αποτελούν τη μεγαλύτερη διάκριση στον τομέα της αρχιτεκτονικής για περισσότερο από μια δεκαετία. Η φετινή απονομή και παρουσίαση πραγματοποιείται την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.00, στο Divani Palace Acropolis, Παρθενώνος 19-25, στην Ακρόπολη.

Το στίγμα του προγράμματος δίνουν οι διοργανωτές, το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design με έδρα την Γκαλένα στο Ιλινόις της Αμερικής και το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies με έδρα το Δουβλίνο και την Αθήνα.

 130 έργα από 43 χώρες αναδεικνύουν τις νέες τάσεις στο σχεδιασμό και την κατασκευή κτιρίων και λοιπών κτιστών υποδομών. Οι συμμετοχές για το 2016 ξεπέρασαν τις 370 και η κριτική επιτροπή που συνεδρίασε στο Μιλάνο για την τελική επιλογή και βράβευση αποτελείται από διακεκριμένους αρχιτέκτονες, κριτικούς, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους, ενώ στη φετινή διοργάνωση έλαβαν μέρος πολυβραβευμένα αρχιτεκτονικά γραφεία. Όλα τα βραβευμένα projects για το 2016 μπορείτε να τα δείτε στο www.europeanarch.eu και στο www.chi-athenaeum.org. Το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής βασίστηκε στο δίπτυχο αρχιτεκτονική και εναρμονισμός με τη φύση και το περιβάλλον.

Την ίδια ημέρα θα απονεμηθεί και το βραβείο European Prize for Architecture για το 2016 στην εταιρεία LAVA Laboratory for Visionary Architecture, που ιδρύθηκε το 2007 από τους αρχιτέκτονες Chris Bosse, Alex Rieck, και τον Tobias Wallisser. Πρόκειται για ένα δίκτυο γραφείων με έδρα το Βερολίνο, το Σίδνεϊ και τη Στουτγκάρδη. Το βραβείο θα το απονέμει ο αξιότιμος κύριος Πρέσβης της Γερμανίας Dr. Peter Schoof.

Ενώ, με αφορμή την απονομή του βραβείου στο αρχιτεκτονικό γραφείο LAVA Laboratory for Visionary Architecture, μία ημέρα πριν, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18.30 στο Divani Palace Acropolis, Παρθενώνος 19-25, στην αίθουσα Ερέχθειον, οι διοργανωτές προσκαλούν το κοινό (επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς, φοιτητές και λάτρεις της αρχιτεκτονικής), στην ομιλία των ιδρυτών της εταιρείας LAVA.  Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο “The City and the World” θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις 17.00 στο Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74, στη Πλάκα με ελεύθερη είσοδο. Στην έκθεση αυτή θα παρουσιαστούν τα έργα των βραβευμένων αρχιτεκτονικών γραφείων με φωτογραφικό υλικό και videos. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από τις 11 /9/2016 έως 30/10/2016.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.