Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου ΄΄Οικονομικές και Νομικές Παράμετροι του...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου ΄΄Οικονομικές και Νομικές Παράμετροι του Ελληνικού Τουρισμού΄΄

4th-panellenic-conference-for-tourism-in-tripolisΜε προσεγγίσεις  υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος και την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου ΄΄Οικονομικές και Νομικές Παράμετροι του Ελληνικού Τουρισμού΄΄

Με εξαιρετικές εισηγήσεις και με την εξαγωγή  σημαντικών συμπερασμάτων για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού,  ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου ΄΄Οικονομικές και Νομικές Παράμετροι του Ελληνικού Τουρισμού΄΄ που διεξήχθη στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης 15- 17 Σεπτεμβρίου 2016, με πρωτοβουλία και συνδιοργάνωση της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, της Ένωσης Αστικολόγων Ελλάδος και του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης καθώς και την συμπαράσταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου / Π.Ε. Αρκαδίας, του Δήμου Τριπόλεως και των εκδόσεων Σάκκουλα Α.Ε.  

Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτό  συνέδριο, συμμετείχαν  υψηλού επιστημονικού κύρους προσωπικότητες από το δικαστικό κλάδο, την πανεπιστημιακή κοινότητα, οικονομολόγοι, δικηγόροι και εμπειρογνώμονες, ενώ εξετάστηκαν σημαντικές πτυχές του ελληνικού τουρισμού με έμφαση σε θέματα οικονομικής και νομικής ανάλυσης.  Στις έξι συνεδρίες που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα των τριών ημερών του συνεδρίου, προήδρευσαν ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Κατσιρόδης Αθανάσιος, ο τέως πρύτανης του πανεπιστημίου Αιγαίου καθηγητής κ. Τσάρτας Πάρης ο δικηγόρος παρ’ Άρείω Πάγω κ. Σαριγιάννης Νικόλαος, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης κ. Κωστόγιαννης Δημήτριος, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και καθηγητής της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κουτσουράδης Αχιλλέας και ο σύμβουλος επικρατείας κ. Πικραμμένος Μιχάλης.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στα πλαίσια των εργασιών του επιστημονικού συνεδρίου, έγινε εκτενής αναφορά στο Brexit και στις συνέπειες που πρόκειται να ακολουθήσουν, τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα. Ειδικότερα στις εισηγήσεις τους ο ομότιμος καθηγητής νομικής του πανεπιστημίου Αθηνών και δ/ντής του κέντρου διεθνούς και ευρωπαϊκού οικονομικού δικαίου κ. Χριστιανός Βασίλειος αναφέρθηκε στα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση,  ενώ ο καθηγητής του πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σάμιτας Αριστείδης ανέπτυξε τις επιπτώσεις του Brexit  στην ελληνική οικονομία και στον ελληνικό τουρισμό.
Άκρως εντυπωσιακή  και αφοπλιστικά ειλικρινής ήταν η τοποθέτηση του συμβούλου της επικρατείας κ. Πικραμμένου Μιχάλη,  περί αδικαιολόγητης καθυστέρησης στη απονομή της δικαιοσύνης  στη Χώρα μας σε πολλές κατηγορίες δικαστικών υποθέσεων, μεταξύ των οποίων και στις εμπορικές, γεγονός το οποίο αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τις εν γένει επενδύσεις.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι εισηγήσεις του Προέδρου του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και καθηγητή  τουριστικού μάνατζμεντ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου  κ. Μαρινάκου Κων/νου και του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Λαγού Δημητρίου αναφορικά με θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης της Πελοποννήσου και της Αρκαδίας.
Άκρως διαφωτιστική  ήταν η εισήγηση της Δρ. Σαραντάκου Έφης και του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Τσάρτα Πάρη ως προς την αναπτυξιακή διάσταση του θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης  των τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και οι εισηγήσεις αναφορικά με την οικονομία διαμοιρασμού που αναπτύχθηκαν από τους  δικηγόρους παρ’ Άρείω Πάγω κ. Θωμαϊδη Αναστάσιο και  κ. Σαρίδη Ισίδωρο. Ειδικότερα θέματα περί χρήσεων γης για επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και διατάξεων κανονισμού σχέσεων ξενοδόχων-πελατών, αναλύθηκαν από τον δικηγόρο παρ΄Αρείω Πάγω κ. Κοκκίνη Ηλία και τον επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ρουμελιώτη Μιχαήλ αντίστοιχα. Τέλος πολύ ενδιαφέροντα θέματα για τον ελληνικό τουρισμό με ειδικότερο οικονομικό και νομικό περιεχόμενο αναπτύχθηκαν από πλήθος ειδικών επιστημόνων που συμμετείχαν στο εν λόγω Πανελλήνιο Συνέδριο.
Με το πέρας των εργασιών κοινή πεποίθηση όλων των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν ότι,  το υψηλό επιστημονικό επίπεδο που κυριάρχησε στο εν λόγω πανελλήνιο συνέδριο  με την στήριξη και τη συμμετοχή  όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αποτελεί μια πολύτιμη παρακαταθήκη ώστε να καταστεί η Τρίπολη και η ευρύτερη περιοχή ως το επίκεντρο φιλοξενίας ανάλογων επιστημονικών συνεδρίων και διοργανώσεων.      

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.