Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ανοίγει το αρχαίο θέατρο της Δήλου με την «Εκάβη» μετά από 2000...

Ανοίγει το αρχαίο θέατρο της Δήλου με την «Εκάβη» μετά από 2000 χρόνια

Delos-Dipethe-Ecavi-1Tο Αρχαίο Θέατρο της Δήλου, ανοίγει για το κοινό μετά από 2100 χρόνια με τη παράσταση «Εκάβη» του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, «μια πρόσφυγας στη Δήλο», την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 18:00.

Η «παράσταση είναι μια ελάχιστη προσφορά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του Δήμου Μυκόνου στην αφύπνιση για το προσφυγικό δράμα που βιώνει η ανθρωπότητα στα νερά του Αιγαίου».

Delos-Dipethe-Ecavi-berdeli Η παράσταση, που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ανεβαίνει από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου με πρωταγωνίστρια τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη και σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγέωργου. 

Για πρώτη φορά μετά από δυο χιλιετίες σιωπής θα ακουστεί σε αυτό τον συμβολικό τόπο θεατρικός λόγος. 
«Ποτέ δεν μπήκα σε καράβι» αρχίζει ένας από τους πιο γνωστούς της μονολόγους και ο στίχος αυτός μας φέρνει στο νου την Σύρια, μάνα, γυναίκα που διασχίζει το τραγικό δίαυλο Τσεσμέ- Χίος – τόσο κοντά στην αρχαία Τροία, πατρίδα της Εκάβης!- ακόμα και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές

Στο αρχαίο θέατρο της Δήλου, εορτάζονταν οι μεγαλύτερες γιορτές του νησιού, με φημισμένους διονυσιακούς τεχνίτες από κάθε άκρη της ελληνιστικής οικουμένης, στεφανώνονταν οι πολυάριθμοι πρόξενοι και ευεργέτες της δηλιακής πόλεως και τελούνταν οι αγώνες της ανεξάρτητης Δήλου. 

Delos-Dipethe-EcaviΕκεί, όπου το θαλασσινό κουπί έφερε τις Τρωαδίτισσες για να ενωθούν με τις Δηλιάδες και να υμνήσουν την Άρτεμη, όπως λέει ο Ευριπίδης και όπως πληροφορεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Το νησί της Δήλου γνώρισε μεγάλη δόξα ως ιερός τόπων των Ιώνων και έζησε τη μεγάλη ακμή του από τον 2 αι. π.Χ. ως το 88 π.Χ. Την περίοδο της λάμψης της η Δήλος δεν ήταν μόνο ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά κέντρα του ελληνιστικού σύμπαντος αλλά και μια λιλιπούτεια οικονομική μητρόπολη.  

Επειδή το θέατρο δεν μπορεί να υποδεχτεί πολύ κόσμο, η παράσταση θα ξεκινήσει στις 18.00, ενώπιον εξαιρετικά περιορισμένου κοινού, που θα πρέπει να ακολουθεί πιστά και απαρέγκλιτα τις οδηγίες του προσωπικού της Εφορείας.

Πληροφορίες για κρατήσεις στο 210 3250148.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.