Αρχική Αστικες συγκοινωνίες Συνάντηση Χρήστου Σπίρτζη και Απόστολου Τζιτζικώστα για το πρόβλημα με τον ΟΑΣΘ

Συνάντηση Χρήστου Σπίρτζη και Απόστολου Τζιτζικώστα για το πρόβλημα με τον ΟΑΣΘ

TzitzikostasΣυνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για να λυθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τον ΟΑΣΘ.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ταλαιπωρία των πολιτών είναι τεράστια και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
Για το λόγο αυτό συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό, στον οποίο έθεσα συνολικά τα ζητήματα των αστικών μετακινήσεων στη Θεσσαλονίκη και φυσικά του ΟΑΣΘ. Αντιλαμβάνεται κι ο ίδιος την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα που έχει ανακύψει. Ζήτησα να προχωρήσει άμεσα από την πλευρά της η Κυβέρνηση στην αποπληρωμή των όποιων χρεών υπάρχουν προς τον ΟΑΣΘ, κυρίως από τα Υπουργεία Εργασίας και Παιδείας, και πήρα την υπόσχεση ότι αυτό θα γίνει άμεσα. Από την άλλη πρέπει να λυθούν, επίσης άμεσα, τα χειρόφρενα των λεωφορείων της Θεσσαλονίκης. Δεν μπορεί να ταλαιπωρείται άλλο ο κόσμος.
Πρότεινα επίσης στον Υπουργό να εξετάσουμε στο επόμενο διάστημα συνολικά το μοντέλο των αστικών συγκοινωνιών (αστικές συγκοινωνίες, θαλάσσια συγκοινωνία, μετρό, ΚΤΕΛ), που μπορεί να δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της μητροπολιτικότητας, που ασκεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου όλες οι δημόσιες μεταφορές να βρεθούν κάτω από έναν ενιαίο φορέα. Για το λόγο αυτό τον προσκάλεσα να επισκεφτεί σύντομα τη Θεσσαλονίκη, για να ξεκινήσει η συζήτηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.