Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Παρουσίαση των ευκαιριών συνεργασίας Ελλάδας- Κίνας στον τουρισμό από την Αν....

Παρουσίαση των ευκαιριών συνεργασίας Ελλάδας- Κίνας στον τουρισμό από την Αν. Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στη ημερίδα του ΕΕΑ

Celestyal Cruises

eea_alb_1-copy eea_alb_2-copyΣτις σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης των επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων Ελλάδας- Κίνας και ειδικότερα τις ευκαιρίες στη συνεργασία στον τουριστικό τομέα,  αναφέρθηκε η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά  στην ομιλία της ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης,  στην ημερίδα του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών για την διαδικτυακή πλατφόρμα διεπιχειρησιακού εμπορίου Alibaba.


Η Υπουργός  χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για την πρόσκληση του Κινεζικού Ομίλου στην Ελλάδα και για την ενθάρρυνση του ιδιωτικού τομέα να διερευνήσει πιθανές συνεργασίες στους τομείς του εμπορίου, και του τουρισμού.
Η Ελλάδα όπως είπε η κα Κουντουρά, αποτελεί ελκυστικό προορισμό τουρισμού και επενδύσεων.Απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση στους Κινέζους να επισκεφθούν την Ελλάδα, αλλά και  να διερευνήσουν τις σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις και για συνεργασίες στην Ελληνική τουριστική αγορά.
 
Αναφέρθηκεστις στοχευμένες ενέργειες για το άνοιγμα της αγοράς στην Κίνας- στο πλαίσιο της στρατηγικής επιλογής του Υπουργείου από το 2015 γιο το άνοιγμα νέων και δυναμικών αγορών- που ήδη αποδίδουνκαι έχουν θετικά αποτελέσματα στην αύξηση των τουριστικών ροών από την Κίνα προς την Ελλάδα το 2016.
 
Η κα Κουντουρά μίλησε ακόμη για τις κοινές δράσεις που προωθούνται στο πλαίσιο τηςδιμερούς τουριστικής συνεργασίας , για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αναβάθμιση των αεροπορικών συνδέσεων και για την καθιέρωση απευθείας πτήσεων, καθώς και για τη συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία στην διευκόλυνση και ενίσχυση του  τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας.
Επίσης, επισήμανε το ενδιαφέρον για την προσέλκυση τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών, μέσω των οποίων προβάλλεται ευρέως  η Ελλάδα και οι ελληνικοί προορισμοί στην αγορά της Κίνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.