Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ημέρα παραδοσιακού τρύγου στο Creta Maris Beach Resort!

Ημέρα παραδοσιακού τρύγου στο Creta Maris Beach Resort!

Creta-Maris-trygosΤην Παρασκευή 26 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε “O κρητικός τρύγος”, μια ξεχωριστή τοπική δράση, την οποία διοργανώνει κάθε χρόνο το Creta Maris Beach Resort. creta-maris-trygos-2Φέτος, η δράση αυτή αποτέλεσε μέρος των εκδηλώσεων τις οποίες διοργανώνει το ξενοδοχείο στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα «FUTOURIS e.V.: Σύνδεση της βιώσιμης παραγωγής Οίνου με τις υπηρεσίες φιλοξενίας της Κρήτης | 2016-17».

creta-maris-3Στόχος ήταν η μύηση των επισκεπτών σε μια από τις πλέον παραδοσιακές κρητικές αγροτικές εργασίες, αλλά και η προβολή του κρητικού αμπελώνα και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του. Με αφετηρία το αμπέλι του ξενοδοχείου, οι συμμετέχοντες επισκέπτες και εργαζόμενοι μάζεψαν τα σταφύλια (τρυγητός), τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν με παραδοσιακό τρόπο, φορτωμένα σε γαϊδουράκι, στο χώρο του πατητηριού.

creta-maris-trygos-4Εκεί, οι παρευρισκόμενοι μπόρεσαν να παρακολουθήσουν, αλλά και να συμμετέχουν στην παραγωγή του μούστου, ενώ είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την απόσταξη των σταφυλιών και παραγωγή της ρακής, αλλά και να γευτούν την παραδοσιακή συνταγή της μουσταλευριάς. Όλα αυτά υπό την υπόκρουση μουσικής, χορού και κερασμάτων, τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικά την κρητικής φιλοξενίας,

Η δράση αυτή σημείωσε μεγάλη συμμετοχή από την πλευρά των επισκεπτών, οι οποίοι έγιναν κοινωνοί του Κρητικού τρόπου ζωής, του πολιτισμού και των παραδόσεων της Κρήτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.