Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στη Ναύπακτο η Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού “NOSTOS EXPO 2016”

Στη Ναύπακτο η Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού “NOSTOS EXPO 2016”

nostos-expo Συνάντηση Εργασίας στο Δημαρχείο της Ναυπάκτου είχε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, στις 17 Αυγούστου. Παρόντες, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Λουκόπουλος και οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Σύψας και Κώστας Καρακώστας. Μεταξύ των  θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Ναυπάκτου για τον Πανελλαδικό Εναλλακτικό Τουρισμό με τίτλο «NOSTOS EXPO 2016».

nostos-expo-kouikΜετά το τέλος της συνάντησης ο Υφυπουργός δήλωσε:
«Κάθε φορά που βρίσκομαι προς την περιοχή, θέλω να συναντώ τον Δήμαρχο Ναυπάκτου Παναγιώτη Λουκόπουλο με τον οποίο έχουμε πολύ καλό πεδίο συνεννόησης. Το πράττω και σήμερα επιστρέφοντας από Κεφαλονιά μέσω Πάτρας. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση άκουσα από τον ίδιο, αλλά κυρίως από τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Σύψα, λεπτομέρειες του σημαντικού σχεδίου για τον Εναλλακτικό Τουρισμό που θα παρουσιαστεί εδώ στη Ναύπακτο σε Έκθεση με το όνομα NOSTOS EXPO από τις 14 έως 17 Οκτωβρίου. Θα μπορούσα να πω ότι πρόκειται για μια καταπληκτική ιδέα η οποία θα μπορούσε να αποτελεί τον πυρήνα κεντρικού εθνικού σχεδιασμού για τον Τουρισμό, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση και ειδικότερα η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στις δυνατότητες και τις προοπτικές του Εναλλακτικού Τουρισμού.
Αυτό το εγχείρημα το αναλαμβάνει με πρωτοβουλία της η Ναύπακτος, προσφέροντας σε όλους τους Δήμους αλλά και τις Περιφέρειες της χώρας, την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν στον Εναλλακτικό Τουρισμό που «κουμπώνει» με τις ιδιαιτερότητες του κάθε νησιού, είτε της κάθε ηπειρωτικής πόλης ξεχωριστά.
Ως Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ζητώ  και από την ΚΕΔΕ και από την Ένωση των Περιφερειών Ελλάδας να στηρίξουν την προσπάθεια της Ναυπάκτου που δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη ιστορική πόλη, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. Θέλω να ελπίζω ότι τόσο ο κ. Πατούλης όσο και ο κ. Αγοραστός θα ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα, επιβραβεύοντας και εμπιστευόμενοι την πρωτοβουλία της Ναυπάκτου…»

Ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίησή της «NOSTOS EXPO 2016» κος Γιάννης Σύψας δήλωσε «…ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την θερμή υποστήριξη της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας, στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Ναυπακτίας και όλοι οι φορείς της περιοχής να αναδείξουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές του Εναλλακτικού Τουρισμού στην Ελλάδα, και προσκαλεί όλους, φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο, να δηλώσουν το παρών με στόχο να ενημερωθούν μέσα από ημερίδες, να κάνουν συμφωνίες με tour operators του εξωτερικού που έχουν προσκληθεί και γενικά να προβάλουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής και της επιχείρησής τους. Η έκθεση αισιοδοξεί να γίνει ισχυρός θεσμός τα επόμενα χρόνια και γι’ αυτό καταβάλουμε τεράστιες προσπάθειες…»

Η  «NOSTOS EXPO 2016» θα υλοποιηθεί στη Ναύπακτο Αιτωλοακαρνανίας στις 14-17 Οκτωβρίου σε μια έκταση πάνω από 5.000 τ.μ. σε σύγχρονες εκθεσιακές εγκαταστάσεις, με πολλά events, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Στα εγκαίνια έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, φυσικά ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κος Τέρενς Κουίκ καθώς και άλλοι επίσημοι.

Η «NOSTOS EXPO 2016» σας προσκαλεί να συμμετέχετε, με στόχο να αναδείξετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας, στον εναλλακτικού τουρισμό. Ενημερωθείτε και δηλώστε τη συμμετοχή σας στο www.nostosexpo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.